Houtdijk 3, Kamerik
Op kaasboerderij “De Houdycker” in Kamerik, in het Groene Hart van Holland, dragen Matthijs en Maaike zorg voor zo’n 100 roodbonte koeien. Het ras, een kruising van MRIJ met Red Holstein, levert prima melkbestanddelen voor de bereiding van de blauwaderkaas. Volgens Matthijs en Maaike horen koeien in de wei en daarvoor is er 40 hectare frisgroen polderweiland voor ze beschikbaar. De vrije en ruime beweiding komt duidelijk tot uiting in dit bijzonder, heerlijk smakend en verfijnd kaasproduct. Voor de Blauw Klaver wordt dan ook alleen de melk van de eigen koeien gebruikt.
Omdat Nederland geen traditie heeft met het maken van schimmelkaas hebben Matthijs en Maaike zich uitgebreid laten informeren over het bereiden van schimmelkaas uit Frankrijk, hét land van de zachte kazen. Met gebruikmaking van de specifieke technieken en ervaring is uit de vele soorten de Blauw Klaver, met zijn karakteristieke en voortreffelijke smaak, als beste naar voren gekomen waarin wij ons vervolgens gespecialiseerd hebben.