• NIEUW
 • Kleur en Smaak

  Kleur en Smaak

  Hogeveenseweg 24, Nootdorp

  Sonja en Koert komen allebei uit een tuinders familie en de ooms van Sonja begonnen al in 1975 met biologisch telen. Het telen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van de twee. Het begon met het verkopen van de groenten die ze zelf niet op konden eten en inmiddels huren ze een extra perceel om aan de vraag te kunnen voldoen. Ze huren de kas van ongeveer 5000m2 van een oom en tante.

  Sonja en Koert kweken diverse soorten groenten met liefde voor de natuur en dat is voor ons een bewuste keuze, omdat groente veel smaakvoller is, wanneer ze rustig mogen groeien en ze niet opgejaagd worden door kunstmest. Alle gewassen worden op de volle grond en in een onverwarmde kas geteeld. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en middels het uitzetten van natuurlijke vijanden wordt de controle bewaard. Sinds september 2023 hebben ze het BIO-certificaat dat ze verdiend hebben met hun duurzame en natuurvriendelijke manier van telen.

  In een kas kan je in het vroege voorjaar bloemkool en verschillende bladgroentes telen. Wat verder in het seizoen, als het wat warmer wordt, gaat dat niet meer, maar dan kunnen de kasbonen, knoflook, courgettes, bietjes, tomaten, komkommers, oogmeloenen, pepers, paprika’s, kousenband etc. geoogst worden. Het aanbod is zo divers mogelijk, wat ook wel weer enige uitdagingen met zich meebrengt. Je zou de diversiteit van Kleur en smaak kunnen vergelijken met een moestuin, maar dan een grote en in een kas.

  BIO
  Kleur en Smaak
  Nootdorp
  Roma tomaten
  Biologisch
  3.00
   VRIENDENPRIJS: €2.64
  500 gram
  BIO
  Kleur en Smaak
  Nootdorp
  Vleestomaten
  Biologisch
  4.35
   VRIENDENPRIJS: €3.83
  800 gram
  BIO
  Kleur en Smaak
  Nootdorp
  Snackkomkommer
  Biologisch
  2.54
   VRIENDENPRIJS: €2.24
  250 gram
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.