• NIEUW
 • Lans

  Lans

  Maasambacht 2b, Maasdijk

  Deze winter kan je bij Rechtstreex wintertomaten kopen van Lans Tomaten.

  We nemen mensen graag mee in het verhaal achter hun voedsel. Mensen, ook een deel van onze klanten, willen ook in de winter graag tomaten eten. Dan willen wij hen graag laten zien wat er dan mogelijk is dichtbij huis, in onze regio. Er is een discussie te voeren over wat duurzamer is: het allerduurzaamst is het eten met het seizoen mee, maar of het vervolgens duurzamer is om tomaten uit Spanje te eten of die uit het Westland, daar verschillen de meningen over.

  Lans Tomaten is een familiebedrijf uit Maasdijk dat jaarrond tomaten teelt op substraat in verlichte en verwarmde kassen. Over hun teeltwijze zegt directeur Leo Lans het volgende:

  "Het telen van vruchtgroenten met respect voor mens en milieu is een principe dat door al onze telers wordt gedeeld. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het onderdeel is van ons DNA. We willen bijdragen aan een gezonde levensstijl en dat betekent meer dan alleen gezonde producten telen. Daarom wordt duurzaamheid toegepast op alle aspecten van het bedrijf: van gewasbescherming en vermindering van CO2-uitstoot tot efficiënt waterbeheer.

  Wij streven ernaar om duurzaam geproduceerde producten aan te bieden en daarbij het milieu en de omgeving zo min mogelijk te belasten. Zo telen wij maximaal biologisch, wat inhoudt dat er bij het beschermen van de planten en vruchten tegen ziekten en plagen alleen natuurlijke vijanden worden gebruikt. ‘Beestjes tegen beestjes’ noemen we dat ook wel.

  Ook doen onze telers er alles aan om zo energiezuinig mogelijk te telen en zijn ze continu op zoek naar nieuwe manieren om energie op te wekken. Door het gebruik van een WKK (warmtekrachtkoppeling) of aardwarmte kunnen ze hun CO2 emissies aanzienlijk verlagen en zijn ze steeds minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

  Zuinig omgaan met water is, gezien de schaalgrootte van onze vruchtgroentetelers, essentieel. Daarom beschikken de kassen over grote waterbassins waarin regenwater jaarrond wordt opgevangen. Dit water wordt gefilterd en vervolgens in de kas gebruikt."

  Meer informatie over Lans Tomaten vind je hier

  In februari 2018 bezochten we met een groep wijkchefs Lans Tomaten. Bekijk hier het fotoverslag!

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.