• EETALAGE
  • Groenten en kruiden
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Michiel teelt

    Michiel teelt

    Kleine Spellestraat 7, Kruisland

    Michiel teelt vanuit zijn ouderlijke huis in het landelijke Kruisland. Na de koksopleiding heeft Michiel jarenlang in verschillende restaurants en als freelance kok gewerkt. Maar toen hij op een dag de prijs van de doperwten op de pakbon zag, dacht hij: 'voor dat geld kan ik die doperwten zelf ook wel gaan telen en verkopen'. Dat begon klein in de voortuin van zijn ouders. Inmiddels heeft Michiel het huis en de bijbehorende 1,5 hectare grond van zijn ouders overgekocht en staan er 11 kassen. In de volle grond teelt hij naast doperwten ook, artisjokken, courgettes, groene asperges, tuinbonen, pompoenen, snijbonen en tomaten. Bijzondere producten die hij met veel aandacht en op kleine schaal geteelt. Dat is een bewuste keuze, zodat hij het in z'n eentje kan behappen. Hij levert dan ook niet aan de groothandel, maar aan kleinere afnemers zoals restaurants of voor groente- of maaltijdboxen.

    Varkens in de tuin

    Naast het telen van bijzondere gewassen, houdt Michiel varkens van het traaggroeiend ras 'Husumer' in zijn tuin. Ze hebben meer vet dan een normaal productievarken en ze bereiken ook een hogere leeftijd. Slacht bij 1,5 - 2 jaar tegen een industrievarken ca 5- 6 mnd. De varkens lopen vrij rond en hebben een flinke modderpoel om in te vroeten. Krachtvoer krijgen ze niet, maar bijvoorbeeld wel courgettes die niet geschikt voor de verkoop zijn en restafval uit eigen tuin of van de plaatselijke boer of bakker. De slacht vindt plaat in een lokaal abattoir in Sprundel, een kleinschalige slachterij waarvan de eigenaren bekende van Michiel zijn zelf kent. De verwerking van het vlees vindt plaats bij een slager in Oud Gastel waar op basis van Michiel's receptuur worsten en andere charcuterie wordt gemaakt. Het rijpen van de charcuterie vindt plaats in mijn eigen professionele rijpingsruimte in Bergen op Zoom. De worsten drogen 30%  in om de gewenste smaak en textuur te krijgen. Er worden langzaamwerkende starterculturen gebruikt, zodat de worsten op een natuurlijke wijze indrogen en de smaak goed ontwikkelt. De worsten hangen 8 - 10 weken.


     

    Michiel teelt
    Kruisland

    Gedroogde boerenmetworst met kruidnagel-mosterd

    € 4.31
    stuk
    Michiel teelt
    Kruisland

    Gedroogde salami met knoflook, venkel en zwarte peper

    € 4.31
    stuk
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief