• NIEUW
 • Nieuw Tuinzight

  Nieuw Tuinzight

  Zwethkade Zuid 45, Den Hoorn

  Arnold en Hilde Jansen stammen allebei uit een geslacht van druiventuinders waar Westlandse druiven sinds 1885 centraal staan. "Onze kwekerij is een echt familiebedrijf waar wij als vierde generatie Jansen Westlandse tafeldruiven kweken". Bovendien kweken zij de druiven biodynamisch en zijn zij nog de enige, échte professionele tafeldruivenkweker van Nederland.  

  Totdat de Europese vrije markt na de Tweede Wereldoorlog werd gerealiseerd, teelden veel tuinders in het Westland druiven in kassen. Veel van hen delfden het onderspit toen door de vrije markt buiten geteelde druiven uit Zuid-Europa ook in Nederland makkelijk te krijgen werden. Waar de meeste tuinders overgingen op de teelt van bijvoorbeeld tomaten, komkommers en paprika's, bleven de families van Arnold en Hilde druiven kweken. 

  Over biologisch dynamisch telen lees je dit op hun website: "Alles hangt met elkaar samen. De levende bodem, de planten en bomen vol levenskracht, het vee dat naar zijn aard wordt gehouden, de natuurlijke omgeving en de mens zelf. Biodynamisch telen is voor ons een levenswijze met respect voor bodem, plant, dier en mens. Het druivenblad en gesnoeide druivenhout worden versnipperd en teruggegeven aan de aarde. In het vroege voorjaar wordt de bodem verrijkt met compost. We maken gebruik van Vitaal Water. De druivenserres worden niet gestookt. De groei gaat op met de buitentemperatuur."

  Van eind augustus t/m diep in de herfst leveren Arnold en Hilde verschillende druivenrassen aan Rechtstreex. De druiven zijn op verschillende momenten te oogsten en daarom wisselen de soorten redelijk snel door in ons assortiment. Proef ze allemaal! 

  Kijk voor alle info over dit prachtige bedrijf op hun website.

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.