Leehove 95, De Lier
Oma Dée is in 2016 opgericht door Karl Dahler. De naam refereert naar zijn oma Erna Dagmar Teijl, die de ware held van de familie was. Zijn oma bracht 9 kinderen in moeilijke omstandigheden groot en wist daarna iedereen in de familie nog te verrassen met de lekkerste gerechten, sauzen en sambals.
En nu zet Karl samen met zijn neef Peter Gersen de traditie van het sambal maken voort en maken ze sambals die minstens zo goed zijn als die van hun Oma Dée vroeger. Ze hebben stad, land en natuurlijk het internet afgezocht om zo goed mogelijk te achterhalen wat en hoe Oma eigenlijk kookte. Familie en kennissen hadden gelukkig waardevolle informatie. Na een jaar lang geëxperimenteerd met de receptuur van de basis-sambal van Oma, op zoek naar de kwaliteit van oude smaken, én naar mogelijkheden voor nieuwe varianten. Proefpanels leverden test na test eerlijke reacties op, die direct in het ontwikkelproces werden meegenomen. De sambals worden gemaakt met de pepers van Westlandse pepers en zonder conserveringsmiddelen of smaakversterkers. Onze Sambal Chef opereert vanuit de – door hemzelf ingerichte – keuken in de Lier en blijft bezig om de smaken nóg beter te maken.