• NIEUW
 • Plukkerij Framblij

  Plukkerij Framblij

  Zwartendijk 11, Monster

  De kassen van familiebedrijf 'Plukkerij Framblij' zijn te vinden in de badpaats Monster middenin het Westland en wordt gerund door Dirk-Jan en zijn moeder, ze krijgen daarbij hulp van vrijwilligers. Dirk-Jan is de zoon van een tuinder en zelf oorspronkelijk hovenier. In zijn zoektocht naar duurzaam ondernemen besloot hij tien jaar geleden het roer om te gooien en begon hij met het telen van frambozen. Gewoon door te doen en met vallen en opstaan heeft hij het vak geleerd en is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is.  

  In de kassen groeit een uitgebreid assortiment aan zacht fruit zoals framboos, aardbei, kruisbes, blauwe bes, Japanse wijnbes, maar ook steenvruchten(nectarines, persik, pruim, kersen, bramen). Er wordt zoveel mogelijk op natuurlijk manier geteeld. Op de blauwe bessen (zuurdere bosgrond) en de aarbeien (veengrond) na, staan alle gewassen in de van nature aanwezige kleigrond en worden biologisch bemest. Vanaf deze zomer wordt volledig overgegaan op gebruik van zonne-energie. Het afvalwater wordt verzameld en collectief gezuiverd en in de toekomst hopen ze het schone water weer terug te krijgen om te kunnen hergebruiken.

  Naast de kleinschalige fruitteelt en verkoop is er sinds 7 jaar ook een pluktuin en een gezellige theeschenkerij. Vanaf juni is de pluktuin geopend op zaterdag van 10:00-12:00 en op woensdag van 14:00-16:00 en kan het verse fruit zelf worden geplukt. Met een speeltuin, paarden en knuffelkonijnen is het een paradijs voor kinderen. Door het plukken kunnen de kids kennis maken met fruitteelt en met eigen ogen zien hoe dat lekkers groeit en wat daarvoor nodig is. Je kunt er ook terecht voor een kinderfeestje en in de theeschenkerij worden workshops en theatervoorstellingen georganiseerd. Al met al is Plukkerij Framblij een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

  Het bedrijf is overgegaan van opa Janus Boon op kleinzoon Dirk-Jan Bruinsma. De opa van Dirk-Jan teelde in zijn tijd druiven in de kassen en had daarbij een eetgelegenheid met de naam 'Druiveneetgelegenheid A. Boon', welke naam nog steeds bekend is onder de oudere generaties.

  Plukkerij Framblij
  Monster
  Rode kersen
  Onbespoten
  Uitverkocht
  4.80
   VRIENDENPRIJS: €4.22
  bakje (225 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.