• NIEUW
 • Poulet d'Sophie

  Poulet d'Sophie

  Burmadeweg 2, Zoeterwoude

  Poulet d’Sophie is een biologisch kippenbedrijf dat wordt gecombineerd met melkkoeien, zodat deze twee sectoren zich net als vroeger in de bedrijfsvoering kunnen versterken. Eens in de drie maanden verkoopt het bedrijf geslachte kip.

  Maar voor het zover is, leven de kippen een goed leven op de boerderij. Na als kuiken 5 weken in een lekkere warme stal doorgebracht te hebben, mogen ze overdag naar buiten. Daar kunnen de kippen dan lekker langs de kant van de sloot kliederen, aan de overkant van de sloot de kruiden in het kruidenland eten, onder de walnotenbomen liggen of lekker hangen op de zitstok binnen.

  "De natuurinclusieve manier van werken is bij mij eigenlijk natuurlijk ontstaan; kleinere aantallen dieren, dieren die voldoende ruimte hebben in de stal, een langere cyclus waardoor ik langer voor de kip kan zorgen en de mogelijkheid voor de kip om ook buiten te scharrelen." Hierdoor ben je naast kippenboer ook bezig met een ideale uitloop creëren voor de kippen. Inmiddels wordt de uitloop ook gebruikt als Biologische Fruitweide van oude hoogstam rassen. Naast appels en peren zijn er ook kersen -, pruimen - en walnotenbomen te vinden. Een deel van de slootkant is ingericht met tientallen moerasplanten en knotwilgen. Naast een insectenhotel en verschillende rillen wordt er regelmatig kruiden geplukt voor het maken van thee. Door het houden van dieren te combineren met deze andere activiteiten krijg je een mooie interactie tussen dieren, planten, natuur en mensen. En dat is de grote kracht van natuurinclusief.

  Om het leven van de kip zo natuurlijk mogelijk te laten zijn houden ze kippenrassen die van nature langzamer groeien en is er altijd vers voer en water beschikbaar zodat alle dieren op hun eigen tijd en tempo kunnen eten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht en tenminste 8 uur per dag echt nachtrust. Er is onbeperkt ruwvoer aanwezig en er zijn voldoende vluchtmogelijkheden in de vorm van zitstokken/schuilschotten. Tenslotte blijft de koppel vanaf het moment dat ze uit het ei komen bij elkaar en in dezelfde ruimte.

  BIO
  Poulet d'Sophie
  Zoeterwoude
  Kip - soeppakket
  Biologisch
  6.01
   VRIENDENPRIJS: €5.29
  pakket
  BIO
  Poulet d'Sophie
  Zoeterwoude
  Kipfilet - enkel
  Biologisch
  11.43
   VRIENDENPRIJS: €10.06
  stuk (175-200 gram)
  BIO
  Poulet d'Sophie
  Zoeterwoude
  Kippenpoot en -dij
  Biologisch
  9.19
   VRIENDENPRIJS: €8.09
  pakket
  BIO
  Poulet d'Sophie
  Zoeterwoude
  Kippenvleugels
  Biologisch
  4.32
   VRIENDENPRIJS: €3.80
  zak (2 vleugels)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.