• NIEUW
 • PRODUCT FILTER

  Ronald en Helma Vader

  Ronald en Helma Vader

  Provinciale weg 4, Oude Tonge

  Wij zijn Helma en Ronald Vader en wij telen biologisch sinds 2001. Wij telen voornamelijk vollegrondsgroentegewassen, de belangrijkste zijn aardappelen, rode en witte kool, bloemkool, pompoenen, koolraap, knolselderij en groene asperges. In de oogsttijd zetten we vaak een loonwerker in.

  We zijn omgeschakeld naar de biologische teeltwijze omdat we vinden dat de gangbare landbouw teveel afhankelijk is van chemische hulpmiddelen. Wij vinden dat er meer een natuurlijk evenwicht in de gewassen moet zijn, zodat plaagorganismen zoveel mogelijk bestreden worden door hun natuurlijke vijanden. Om die reden zetten wij ook zo weinig mogelijk natuurlijke middelen, het liefst laten we de natuur z'n gang gaan.

  Wij zijn Bio-gecertificeerd. Qua bemesting zetten we vrijwel uitsluitend organische dierlijke mest in. Gedeeltelijk afkomstig van veehouders uit de omgeving, of we laten het aanvoeren van andere biologische veebedrijven elders in Nederland

  Een deel van de gewassen gaan in de opslag op het eigen bedrijf (zoals kool, knolselderij en koolraap). Gedurende de wintermaanden proberen we alles af te zetten. Onze afzet is zeer divers, maar ruwweg eenderde van de productie blijft in de regio (diverse webwinkels, Rechtstreex, diverse pakkettenbedrijven), eenderde gaat naar de landelijke groothandel (bv Udea/Ekoplaza, natuurvoedingswinkels) en eenderde is voor export.

  Met name de regionale afzet geeft veel voldoening. Het is fijn om te weten waar je producten heengaan, wie ze koopt en wat ze ervan vinden. Daarom zijn wij ook altijd blij om reacties te horen van consumenten die onze producten gekocht hebben.

  Lees hier meer over Helma en Ronald! En bekijk hier het fotoverslag van ons bezoek in juli 2018.

  Ronald en Helma Vader
  Oude Tonge

  Sperziebonen

  Biologisch EKO
  € 3.20
  250 gram
  Ronald en Helma Vader
  Oude Tonge

  Bloemkool

  Biologisch EKO
  € 2.95
  stuk
  Ronald en Helma Vader
  Oude Tonge

  Romanesco

  Biologisch EKO
  € 3.43
  stuk
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief