• NIEUW
 • Ariën Smorenburg

  Ariën Smorenburg

  Mastwijkerdijk 21, Montfoort

  Ariën en Annet Smorenburg hebben een fruitteeltbedrijf in de buurt van Woerden in het Groene Hart. Hun perenboomgaard ligt op de zware klei van de Hollandse IJssel bij Montfoort, op dat soort bodem gedijen peren goed. De kersenboomgaard ligt een stukje verderop bij Oudewater op iets lichtere kleigrond. Eind vorige eeuw lag het bedrijf nog dichter bij Woerden, maar door stadsuitbreiding is het bedrijf verhuisd naar de locaties van dit moment.

  Teelt

  Er worden allerlei verschillende soorten peren, appels en kersen geteeld door Ariën, Annet en hun medewerkers. De teelt is gangbaar, maar er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. Ook belangrijk voor goede vruchten is het juiste oogstmoment. Vaak worden bomen in drie of vier keer geoogst, zodat steeds het goede moment wordt gekozen.

  Sociaal 

  Er werken vooral mensen uit de omgeving in de boomgaard. Ariën vindt het belangrijk om mensen uit het dorp in te huren om zo ook bij te dragen aan de lokale economie. De bewerking van het fruit tot jam vindt ook plaats bij kleine bedrijfjes in de buurt. 

  Verkoop

  Het bedrijf levert aan The Greenery, lokale groenteboeren, aan de Groene Hart Coöperatie (via wie Rechtstreex de producten afneemt) en ook aan Kistje vol Smaak in Delft. Een aanzienlijk deel van de producten wordt ook verkocht tijdens de wekelijkse streekmarkt in Woerden op zaterdag. Dit laatste draagt natuurlijk ook weer bij aan de bijdrage die Annet en Ariën leveren aan de gemeenschap in dit deel van het Groene Hart! 

  Op de website van Ariën en Annet Smorenburg vind je nog veel meer info en ook mooi beeldmateriaal. 

  groenehartfruit-smorenburg.nl
  Ariën Smorenburg
  Montfoort
  Appelkersensap
  3.75
   VRIENDENPRIJS: €3.30
  fles (750 ml.)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.