• NIEUW
 • Tomasu

  Tomasu

  Ridderkerkstraat 59, Rotterdam

  De ambachtelijke 'sojasaus microbrouwerij' Tomasu vindt zijn oorsprong in Rotterdam. Oprichter Thomas Uljee leerde zichzelf de kunst van het brouwen van sojasaus aan. Hij reisde de wereld rond, deed veel online onderzoek en werkt nu al drie jaar samen met zijn brouwpartner Piet van Westen aan de perfecte sojasaus.

  Het brouwproces gebeurt met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities. De sojasaus wordt minimaal 24 maanden gefermenteerd en gerijpt in 25 tot 50 jaar oude whiskyvaten van de beste distilleerderijen van Schotland. Door de sojasaus in deze vaten te laten rijpen, is de smaak rijk en uniek. De sojabonen worden lokaal geteeld door Jeroen Klompe, net als de tarwe. Naast deze twee ingrediënten bevat de sojasaus ook bronwater en natuurlijk grof zeezout (Frankrijk).

  De fermentatie gebeurt met Tomasu's eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat daarna wordt toegevoegd is tijd. Eenmaal geperst, krijgt de rauwe sojasaus nog eens 12 maanden de tijd om te bezinken en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, krijgt het een etiket en wordt elke fles met de hand genummerd terwijl de kwaliteit gecontroleerd wordt. Een fles Tomasu Sojasaus is dus het resultaat van een reis van minimaal 3 jaar!

  Tomasu
  Rotterdam
  Sojasaus - zoet
  14.88
   VRIENDENPRIJS: €13.09
  flesje (100 ml.)
  Tomasu
  Rotterdam
  Sojasaus - zout
  14.88
   VRIENDENPRIJS: €13.09
  flesje (100 ml.)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.