• NIEUW
 • Tuinderij Peter Boer

  Tuinderij Peter Boer

  Langeweg 464, Zwijndrecht

  In de polder naast Zwijndrecht vind je de onverwarmde kas van Peter Boer. De stralen van de zon zijn de enige energiebron die de zijn kas warm houden maar door het kiezen van de juiste gewassen kan de teler toch het hele jaar oogsten. In de winter teelt hij bijvoorbeeld verschillende soorten sla, paksoi, winterpostelein en raapstelen. ’s Zomers groeit er een grotere variëteit aan soorten als tomaten, aubergines, komkommers en courgettes.

  Peters groenten zijn onbespoten. Biologisch telen is voor hem een leuke uitdaging. Als biologische teler moet je je houden aan verplichte vruchtwisseling. Na zeven maanden moet er een ander soort gewas op elk stukje grond staan, Peter moet dus wel voor verschillende soorten kiezen. “Deze uitdagende manier van telen houdt het voor mij interessant.” Peters producten onderscheiden zich in hun bijzondere smaak. Zijn rucola is bijvoorbeeld er sterk van smaak. Anders dan je van de supermarkt gewent bent, maar als je het eenmaal gewent bent is die intense smaak misschien nog wel lekkerder.

  Peters persoonlijke favoriet is snijbiet, je kunt het bereiden alsof het spinazie is, maar volgens Peter is deze onbekendere bladgroente en heel stuk smaakvoller. Kippen verwacht je misschien niet zo snel in een kas. Toch scharrelen er bij Peter een aantal flinke exemplaren rond. De kippen verhuizen steeds naar een nieuw stukje kale grond in de kas. Ze pikken de grond schoon van onkruid en ongedierte, een grappig gezicht maar dus wel erg praktisch.

  In maart 2019 brachten we met onze wijkchef een bezoek aan Peter Boer, bekijk hier het fotoverslag.

  BIO
  Tuinderij Peter Boer
  Zwijndrecht
  Paksoi
  Biologisch Verpakt in plastic
  1.56
  stuk (150 gram)
  BIO
  Tuinderij Peter Boer
  Zwijndrecht
  Slamix
  Biologisch Verpakt in plastic
  2.07
  zakje (100 gram)
  OP = OP
  BIO
  OP = OP
  Tuinderij Peter Boer
  Zwijndrecht
  Krulpeterselie
  Biologisch
  1.56
  bosje (25 gram)
  BIO
  Tuinderij Peter Boer
  Zwijndrecht
  Platte peterselie
  Biologisch
  1.56
  bosje (25 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief