• NIEUW
 • Gijs van Herk

  Gijs van Herk

  Westdijk 54A, Heinenoord

  Gijs van Herk is in 2002 in Heinenoord in de Hoeksche Waard gestart met de teelt van aardbeien en doet dat samen met zijn vrouw Dianne. Gijs en Dianne willen het beste van twee werelden verenigen. Zoveel mogelijk duurzaam telen. Niet biologisch, toch wel op een manier dat zij zelf werkelijk achter hun kwaliteitsproducten kunnen staan. Gijs en Dianne telen verschillende gewassen die elkaar opvolgen, afhankelijk van het weer en of ze in de kas of buiten staan. Allereerst worden de Donna en Dream onder glas geteeld, daarna volgen buiten de Amadine, Fuore en de Favori. Omdat al deze rassen sterke rassen zijn, hebben ze een hoge resistentie en relatief weinig behandeling nodig. er wordt zo min mogelijk bespoten, vaak zelfs helemaal niet en als we het al doen, doen we het heel gericht zodat alleen het bewuste 'beestje'- dat een goede oogst verhindert- er 'last' van heeft. Als we het afkunnen met een duurzamere oplossing dan zullen we die zeker gebruiken. Verder stoken we de kachel van de kas op met o.a. hout en maken we gebruik van de zonnepanelen van de buurman. Teler Van der Hoek heeft namelijk voor 300.000 kw aan zonnepanelen op zijn dak liggen, waarmee hij ook derden van 100% groene energie kan voorzien.

  De teelt van aardbeien vindt plaats in potten op stellingen (binnen en buiten), dit zorgt voor een beter, sterker en gezonder gewas. Het is ook beter voor de mensen die bij Gijs werken omdat ze niet te diep hoeven te bukken.

  Naast aardbeien worden er ook frambozen, kersen, pruimen, rode bessen en bramen geteeld. Hiervan worden jams en kersensap gemaakt. Die je in de boerderijwinkel kunt kopen. Kijk voor meer informatie op www.bestfresh.nl

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.