• NIEUW
 • P. en M. Verschuren

  P. en M. Verschuren

  Kerklaan 1, Raamsdonksveer

  De broers Peter en Martijn Verschuren is het telen met de paplepel ingegoten. Hun opa runde in zijn tijd een gemengd boerenbedrijf en hun vader had een akkerbouwbedrijf met tarwe, aardappelen en suikerbieten. De aardappelen werden destijd aan huis verkocht aan huis. Na het pensioen van hun vader in 1996, besloten de broers hun eigen eigen broccoli teeltbedrijf te starten. In die tijd was broccoli telen nog een niche in de markt. Maar al snel groeide broccoli uit tot een bulk product en verschuren groeide mee. Gestart met 100m2 zijn ze inmiddels gegroeid naar 77 hectare grond gebruikt voor de teelt. Ongeveer 35 hectare is eigen bezit, de andere helft wordt uitgeruild met veehouderijen die o.a. mais telen bestemd voor veevoer. De broccoli teelt en 'ruilgrond' wordt gebruikt voor gangbare teelt.

  Van hun eigen land is 1/3 hectare is bestemd als vogelakker. Vogelakkers zijn akkers waarop over een periode van 6 jaar eiwitgewassen, zoals luzerne of klaver, worden afgewisseld met stroken meerjarige natuurbraak, waarin kruiden en grassen bloeien. De vogelakkers zijn een soort eilandjes van biodiversiteit in het intensief agrarisch landschap waar vogels en insecten van profiteren.

  Bij Verschuren werken een mix van 1 vaste medewerker, 3 part-timers en in het seizoen Poolsearbeiders, scholieren en studenten. Daarnaast hebben ze ook regelmatig stagiaires van het Princentuin college uit Andel of Breda.

   

   

   

  verschurenbroccoli.nl/
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.