• NIEUW
 • Voorbraeck's kersen

  Voorbraeck's kersen

  Veerkensweg 36, Oud Gastel

  Voorbraeck's kersen is een familiebedrijf gerund door moeder en dochter, gelegen in Oud-Gastel. Er staan wel 14 soorten kersenbomen, waardoor een langere pluktijd mogelijk is. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, bij de pluk worden alleen de grote en rijpe vruchten geplukt, waarna de kersen ook nog worden gesorteerd. Alleen de mooiste kersen worden voor de verkoop aangeboden, de rest wordt verwerkt tot; dessertwijn, chutney, bier, jam en vleessaus. Zelfs de kersenpitten worden bewaard en wachten om in de toekomst gebruikt te worden als vulling van kersenpittenkussens. 

  De kersenbomen staan buiten in de volle kleigrond, welke zeer voedingsrijk is. Lydia wil zo duurzaam mogelijk telen, door de jaren heen heeft ze geleerd dat ook de bomen het beste gedijen bij deze aanpak. Een bio-certificaat hebben ze niet, omdat er nog wel (minimale) bestrijding wordt gebruikt tegen luis en spint, maar de voeding die de bomen krijgen is biologisch en onkruid wordt niet bestreden maar met de hand verwijderd, bewatering gebeurd vanuit de omliggende sloten. 

  Voorbraeck's kersen
  Oud Gastel
  Kersenjam
  6.78
   VRIENDENPRIJS: €5.97
  pot (380 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.