• NIEUW
 • Westlandse Aardbei

  Westlandse Aardbei

  Maasdijk 73a, ‘s-Gravenzande

  Jaco en Sandra Huysman telen sinds 2004 aardbeien onder glas en op kokos. De kas is 23.000 meter groot en is gevestigd aan Maasdijk 73a te ’s-Gravenzande. In augustus worden de aardbeienplanten bevroren geleverd. De planten worden onder de juiste omstandigheden ontdooit en daarna kunnen de planten gepoot worden. In de kas staan 230.000 aardbeienplanten. Na ongeveer 3 a 4 weken staan de planten in bloei en worden bijen en hommels ingezet voor de bestuiving van de bloemen. Dit is ook de tijd dat de juiste insecten worden uitgezet voor de bestrijding van ongewenste insecten.

  Begin oktober kunnen de eerste aardbeien van de najaarsoogst geplukt worden. Als in december (afhankelijk van het weer) alle aardbeien geoogst zijn, gaan de planten in de winterrust. In januari wordt al het blad van de plant geknipt. De kas wordt in februari weer rustig opgewarmd en gaat zich weer klaarmaken voor de grote voorjaars pluk. De hommels en bijen worden weer ingezet als de aardbeienplanten in bloei staan. De juiste insecten worden uitgezet voor de bestrijding van ongewenste insecten en de trossen worden weer doorgehaald.

  Begin april (afhankelijk van het weer) start het oogsten van de smaakaardbeien van de grote voorjaarsteelt. In de maanden april, mei en  juni oogsten wordt 2/3 van de jaarproductie geoogst. Ongeveer half juni zijn alle aardbeien geplukt en worden alle aardbeienplanten geruimd. De planten hebben dan ongeveer 10 maanden in de kas gestaan. 

  De kas wordt verwarmd met een verwarmingsinstallatie als de temperatuur te laag is voor de plant om goed te groeien en als het in het najaar te vochtig is in de kas. De ideale temperatuur voor een aardbeienplant is overdag 13oC en s nachts 8 oC. Jaco en Sandra zijn goed bezig met duurzaamheid. Je leest hier alles over op hun website.

  Westlandse Aardbei
  ‘s-Gravenzande
  Aardbei
  4.83
   VRIENDENPRIJS: €4.25
  bakje (400gr)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.