Waarom doen we dit? 

Het reguliere voedselsysteem is gericht op zoveel mogelijk produceren voor de laagste prijs. Helaas gaat dat ten koste van de bodem, biodiversiteit, dierenwelzijn en sociale aspecten. Bij Rechtstreex geloven we dat het eerlijker kan, met oog voor een gezonde toekomst voor iedereen. Door boeren en makers een eerlijke prijs te betalen, kunnen zij hun werkzaamheden verduurzamen en maken wij samen het verschil met onze boodschappen. Lees meer over onze missie en inkoopfilosofie.  

Wat doen we nog meer?

We willen de verbinding tussen consumenten en hun eten versterken. Van een anonieme, industriële keten naar een keten waarin we de waarde van eten begrijpen en we de mensen erachter ontmoeten. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van filmpjes op sociale media, blogs, rondleidingen bij de boer en de seizoenskalender.

Hoe kun je meedoen?

Help je ons vooruit en kies je ook voor lokaal, eerlijk en duurzaam? Wat fijn! Je kunt op verschillende manieren meedoen.

  1. Doe je weekboodschappen bij Rechtstreex. En dat is heel simpel: je bestelt online precies wat je nodig hebt en kiest een afhaal- of bezorgmoment dat jou uitkomt. Twee dagen later ga je aan de slag met je duurzame boodschappen. Nog meer vragen over bestellen bij Rechtstreex? Hier lees je hoe het werkt.
  2. Open een afhaallocatie en maak het voor jouw buurtgenoten nog makkelijker om te kiezen voor eten uit de duurzame keten.
  3. Stel op werk voor om over te stappen naar duurzaam fruit.
  4. En deel dit in je netwerk, bijvoorbeeld door deze mail door te sturen of deze pagina te delen via Whatsapp en sociale media.

Wil je op de hoogte blijven en de smaak van je regio ontdekken? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.