• NIEUW
  • Gevulde snijbietrolletjes

    Gevulde snijbietrolletjes

    Dit gerecht vraagt wat tijd en geduld , maar het is een feest op je bord!

     
    2 personen
    bereiden 30 minuten
    kooktijd 40 minuten
       

     

    Ingrediënten uit jouw keuken   
    1 snijbiet
    200 gr. speltkorrels
    1/2 saladekaas
    1 bosje bieslook (peterselie of een gesnipperd bosuitje kan ook)
    250 gr. tomaatjes, gehalveerd

    Ingrediënten van jou
    2 tenen knoflook, gehakt
    olijfolie 
    dressing: 3 el. olie, 1 el. r. wijn azijn, 1 tl. mosterd, 1 tl. honing, gemalen peper en zout

    En aan de slag!  

    • Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 40 min. gaar. Giet af en zet apart. 
    • Was de snijbiet. Snijd daarna de snijbietstengels los van het blad, houd het blad apart. Snijd de stengels in de lengte één keer door en hak in hele kleine stukjes. Zet ook apart. 
    • Hak de kruiden (hoeveelheid op gevoel). Houd wat apart voor de tomaatsalade.
    • Breng in een grote pan water aan de kook met flink wat zout en blancheer de snijbietbladen 1 minuut. Haal ze gelijk uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
    • Verhit ruim olie in een wok en fruit de knoflook heel kort aan. Doe gelijk de snijbietsteeltjes en de kruiden of bosui erbij en bak 1 minuut mee. Roer de spelt erdoor en roerbak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel nu de saladekaas erdoor.
    • Neem steeds 1 snijbietblad, schep er 1-2 lepels speltvulling op maak er een rolletje van, vouw de zijkanten halverwege het rollen naar binnen.
    • Maak de dressing en roer dit door de tomaten samen met een handje gehakte kruiden. 
    • Serveer de rolletjes gelijk of schuif nog even in een voorverwarmde oven. Serveer met de tomatensalade. Koud als lunch zijn de rolletjes trouwens ook erg lekker, leuk voor een picknick.

    Tip: Kook in één keer een dubbele portie spelt en vries daarna in. Zo heb je altijd voorgekookte spelt in huis.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief