• NIEUW
  • Pasta bolognese
    16-06-2022

    Pasta bolognese


    2 personen
    bereiden 15 minuten
    stoven 30 minuten
       
     
    Ingrediënten van Rechtstreex 
    groen- of bleekselderij
    250 gr. rundergehakt
    150 gr. wortels 
    1 Tomatobase
    250 gr. pasta

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook
    1 ui
    1 el. gedroogde oregano
    1 laurierblaadje
    milde olijfolie
    gemalen peper en zout 

    En aan de slag!  
    • Hak de knoflook en snijd de ui in blokjes. 
    • Snijd 1 grote stengel bleekselderij in kleine blokjes.
    • Schil de wortel(s) en snijd ook deze in kleine blokjes.
    • Doe een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt tot het lichtbruin is, schep het gehakt er met een schuimspatel uit, zodat het vet in de pan blijft.
    • Bak in dezelfde pan de ui en knoflook ± 2 minuten, doe de wortel en bleekselderij erbij en bak nog eens 5 min. Doe dan de tomatobase, het gehakt, de oregano en laurier erbij en laat minimaal 30 min. pruttelen met de deksel op de pan. Check tussendoor een paar keer of de saus niet te droog wordt, voeg anders een scheutje water toe. * 
    • Je kunt van de overgebleven selderij en wortel een salade maken en eventueel combineren met een appeltje of komkommer. Lekker met een romige dressing op basis van yoghurt en/of mayonaisse. Gooi het blad van de selderij niet weg, deze kun je als kruiden gebruiken, in soep, saus, salades of garnering.
    • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover, garneer met gewassen selderijblaadjes.
    In Italië staat deze saus soms wel een hele dag op het vuur, dus hoe langer hoe beter. Let dan wel op dat er genoeg vocht in de saus zit, dat het vuur op z'n allerlaagst staat en doe de deksel op de pan. 
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
     
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.