Ingrediënten van Rechtstreex
groen- of bleekselderij
250 gr. rundergehakt
150 gr. wortels
1 Tomatobase
groen- of bleekselderij
250 gr. rundergehakt
150 gr. wortels
1 Tomatobase
250 gr. pasta
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
1 ui
1 el. gedroogde oregano
1 laurierblaadje
milde olijfolie
gemalen peper en zout
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
1 ui
1 el. gedroogde oregano
1 laurierblaadje
milde olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Hak de knoflook en snijd de ui in blokjes.
-
Snijd 1 grote stengel bleekselderij in kleine blokjes.
-
Schil de wortel(s) en snijd ook deze in kleine blokjes.
- Doe een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt tot het lichtbruin is, schep het gehakt er met een schuimspatel uit, zodat het vet in de pan blijft.
- Bak in dezelfde pan de ui en knoflook ± 2 minuten, doe de wortel en bleekselderij erbij en bak nog eens 5 min. Doe dan de tomatobase, het gehakt, de oregano en laurier erbij en laat minimaal 30 min. pruttelen met de deksel op de pan. Check tussendoor een paar keer of de saus niet te droog wordt, voeg anders een scheutje water toe. *
- Je kunt van de overgebleven selderij en wortel een salade maken en eventueel combineren met een appeltje of komkommer. Lekker met een romige dressing op basis van yoghurt en/of mayonaisse. Gooi het blad van de selderij niet weg, deze kun je als kruiden gebruiken, in soep, saus, salades of garnering.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover, garneer met gewassen selderijblaadjes.
* In Italië staat deze saus soms wel een hele dag op het vuur, dus hoe langer hoe beter. Let dan wel op dat er genoeg vocht in de saus zit, dat het vuur op z'n allerlaagst staat en doe de deksel op de pan.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!