Ingrediënten van Rechtstreex
250 gr. pasta
200-250 ml. room
150 gr. spekblokjes
250 gr. champignons
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
2 tenen knoflook
peper en zout
En aan de slag!
- Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Bak in een droge koekenpan en op middelhoog vuur, de spekblokjes in ±10 min. bruin en knapperig. Schep ze met een schuimspatel uit de pan, zodat het vet in de pan blijft.
-
Bak in dezelfde pan de champignons in 5 min. lichtbruin. Roer tijdens het bakken de knoflook erdoor.
-
Giet de room bij de paddenstoelen en voeg de spekblokjes toe. Verwarm deze saus en breng op smaak met peper.
-
Kook de pasta in 4-6 min. gaar in gezout water. Giet af en schep de pasta door de saus.
-
Verdeel over twee borden. Rasp er eventueel nog wat kaas over.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!