Rechtstreex in de Rotterdamse regio! 

Rotterdam is waar Rechtstreex in 2013 is begonnen met het bouwen aan een regionale voedselcommunity. Samen met Rotterdammers, Rotterdamse horeca en bijvoorbeeld het Havenziekenhuis kopen we in bij boeren, telers én makers in Rotterdam & ommeland! Als consument kan je meedoen door bij één van onze meer dan 20 wijkpunten je bestelling van gezonde en verse producten uit de regio af te halen, zo in je eigen buurt.

In Rotterdam verzorgen we ook bedrijfslunches én leveren we aan horecaklanten die graag werken met regionale producten! 

Om iedereen in Rotterdam en omgeving van de mooiste streekproducten te kunnen voorzien, zijn onze leveranciers natuurlijk cruciaal. Twee keer in de week bestellen we (vanuit ons kantoortje in aan de Westersingel) bij ongeveer 70 leveranciers - boeren, tuinders en makers op maximaal 50 kilometer van de stad. Zij brengen hun prachtige producten naar ons verzamelpunt aan de Bovendijk, of onze chauffeur Mark haalt het op dinsdag of donderdag bij hen op. Op woensdag en vrijdag maken we met ons team de bestellingen voor onze wijkchefs en horecaklanten klaar, waarna Mark ze bezorgt in de stad.

Hoe werkt bestellen bij Rechtstreex?

Rechtstreex maakt het mogelijk voor bewoners om samen boodschappen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Je bestelt online en haalt jouw boodschappen op bij een wijkchef bij jou in de buurt. Het werkt zonder abonnement en je kiest zelf wat je wilt bestellen.

Je schrijft je in bij de wijkchef bij jouw huis, werk of school in de buurt. Van hem of haar ontvang je elke week een nieuwsbrief met een bestellink. Nadat je besteld hebt, kun je een paar dagen later je boodschappen ophalen of (bij een groeiend aantal wijkchefs) thuis laten bezorgen!

Zo krijg je niet alleen de lekkerste streekproducten (maximaal 50km van Rotterdam), maar je bouwt ook mee aan een voedselketen die korter, lokaler, eerlijker én socialer is. Je leert door onze directe lijntjes veel over onze boeren en zij over jou. Een eerlijke en transparante prijs voor onze leveranciers vinden wij erg belangrijk: van elke euro die je bij de wijkchef besteedt, gaat 57 cent naar de leverancier. Tenslotte vinden wij het ook super als onze afhaalpunten een verbindende functie hebben in de wijk zelf! Bekijk hier onze hele inkoopfilosofie. 

Wil je meer weten over Rechtstreex Rotterdam?

Wil je wijkchef worden, ben je leverancier en wil je aan de klanten van Rechtstreex leveren, ben je kok of cateraar en wil je met producten uit de regio koken? Neem contact op met regiocoördinator Rachelle Eerhart via rotterdam@rechtstreex.nl of 06-26877657.

Momenteel zijn in de Rotterdamse regio de volgende wijkchefs actief, klik op de naam van het wijkpunt om naar de bijbehorende bestelpagina te gaan. 

Woensdag/donderdag afhalen/bezorgen:

VRIJDAG/ZATERDAG afhalen Bezorgen:

De genoemde dagen en tijden zijn onder voorbehoud. Op de pagina's van onze wijkchefs vind je de actuele gegevens.

Binnenkort gaan Rechtstreex Agniesebuurt, Rechtstreex Tarwewijk (Zuidplein) & Rechtstreex Albrandswaard (Thuisbezorging) van start! Wij zijn nog op zoek naar mensen die een wijkpunt willen starten in Oude Noorden, Schiedam, Terbregge, Centrum, Vreewijk, de Krimpenerwaard, Berkel-Rodenrijs, Prinsenland, Noordereiland of een andere plek in Rotterdam e.o. waar een groep mensen met ons mee wil bouwen aan een lokaler, eerlijker en socialer voedselsysteem. We horen graag van je! 

NIEUWS! We zijn ook gestart in Dordrecht? Kijk hier voor meer info.