• NIEUW
 • Aardappelactie voor lokale voedselketen
  02-05-2023

  Duizenden kilo's aardappelen uitgedeeld aan Rotterdammers

  Een duurzamer voedselsysteem is hoognodig en dat lukt alleen met jou. Om te laten zien dat de oplossing al voorhanden is, gaven we op 20 mei samen met boer Jeroen Klompe duizenden kilo's aardappelen van een gezonde bodem cadeau aan Rotterdammers. 

  Wil je op de hoogte blijven van dit soort acties? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 

  Houd me op de hoogte

  Met alledaagse dingen, zoals je boodschappen, kun je een groot verschil maken. De druk op boeren om te produceren voor een steeds lagere prijs, leidt tot verlies van bodemgezondheid, biodiversiteit en kwaliteit van het product. Door je boodschappen bewuster te kiezen, draag je direct bij aan een positieve verandering. We willen je uitnodigen vaker voor lokaal geproduceerde, goede producten te kiezen. Daarom hebben we op 20 mei tijdens een grootschalige actie iedereen die dat wil een kilo aardappelen van een gezonde bodem cadeau gegeven.

  Gezonde toekomst

  Boer Jeroen Klompe gelooft in de kracht van bewuste consumenten, die samen via een lokale voedselketen het verschil kunnen maken. Onder zijn mantra ‘een gezonde bodem, plant, product én mens’ is hij als pionier duurzamer gaan telen. Hij wil je laten zien dat het ook echt anders kan. Daarom werkt hij al jaren samen met Rechtstreex om zijn producten en die van andere vooruitstrevende boeren uit de omgeving in de stad te krijgen. Bij Rechtstreex gaan je boodschappeneuro's zonder onnodige tussenschakels naar de boer, zodat die kan werken met oog voor landschap, dier en natuur. Zo draag je bij aan en positieve verandering.

  Geslaagde actie

  De dag was een groot succes. De aardappelen waren erg in trek en vlogen de wagen uit. De eerste stop was bij de Erasmusbrug. Vanaf daar ging het aardappelactieteam door naar Beurs en later naar Noordplein om te eindigen bij de Oogstmarkt waar ook andere lokale boeren en makers hun producten verkopen. Met deze actie hopen we nog veel meer mensen enthousiast te maken over eten uit de lokale keten. Bekijk de foto's hieronder voor een sfeerimpressie van de dag. 

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.