• NIEUW
 • Samen eten op Bevrijdingsdag
  28-04-2023

  Samen eten op Bevrijdingsdag

  Op 5 mei vieren we de vrijheid door samen aan tafel te gaan en verhalen te delen. Verbinden, dat is het doel van de vrijheidsmaaltijd. Van onbekenden maken we bekenden. Nodig jij ook je buren, vrienden en vage kennissen uit? Dan hebben we hier 5 recepten die leuk zijn om te maken voor wat grotere gezelschappen. 

  Schuif je liever aan bij iemand anders? Bekijk hier op de kaart waar je terecht kunt. 

  1. Romige maaltijdsoep met asperges (± 2,70 euro p.p.) 
  Met deze aspergesoep zet je een restaurantwaardige maaltijd op tafel. Verwen je gasten met het lekkerste van de lente in een romige, vullende soep. Garneer met geprakt ei en serveer met getoast brood. 

  Bekijk het recept

  2. De Vrijheidssoep van chefkok London Loy (± 2,- euro p.p.) 
  Wil je graag iets organiseren maar kijk je op tegen het koken? Kies dan voor de Vrijheidssoep. Met deze ingeblikte maïssoep (€5,- in de webshop of winkel) ontwikkeld door chef London Loy steun je tegelijk andere mensen via o.a. de Zonnebloem, de Participatiekeuken en de Voedselbank.

   Bestel de soep

  3. Ovenschotel knolselderij, appel en kaas (± 2,45 euro p.p.) 

  De appel in deze ovenschotel haalt het beste in de knolselderij naarboven. Nog wat kaas erbij en je hebt een originele ovenschotel op tafel getoverd. Dit gerecht is makkelijk én verrassend lekker. 

  Bekijk het recept

  4. Plaattaart met tomaat (± 3,10 euro p.p.) 
  Deze plaattaart met de bio-dynamische, lokale tomaten van Frank de Koning is ook geschikt als voorgerecht of bijgerecht. Het gemak en comfort van pizza, maar dan net even wat gezonder. 

  Bekijk het recept

  5. Pindasoep met zoete aardappel (± 2,80 euro p.p.) 

  Soep is altijd een goed idee bij grote groepen. Deze pindasoep is ontzettend makkelijk en voedzaam. Door het te garneren met tuinkers, sambal en feestelijke groenten, ziet het er ook nog eens heel leuk uit op tafel. 

  Bekijk het recept


  Meer inspiratie? Al onze lokale recepten vind je op de receptpagina. 

  Bekijk alle recepten

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.