• NIEUW
 • Rechtstreex start met twee afhaalpunten in Utrecht
  16-10-2023

  Rechtstreex start met twee afhaalpunten in Utrecht

  Appels uit Beusinchem in plaats van Peru, kiwi’s uit Bunnik in plaats van Nieuw Zeeland en kaas uit Montfoort. Dat klinkt heel logisch, maar was tot nu toe heel moeilijk. Met de start van Rechtstreex in Tolsteeg en op de de Croeselaan kunnen Utrechters vanaf nu hun boodschappen wekelijks online bestellen bij lokale boeren en afhalen in de buurt. Op 26 oktober en 2 november worden de eerste twee afhaalpunten geopend met een feestelijke proeverij.

  Rechtstreex realiseert sinds 2013 een lokale voedselketen in Zuid Holland. Meer dan 1000 producten van ruim 100 lokale boeren en makers zijn zo beschikbaar voor mensen die bewust boodschappen willen doen. Met deze transparante duurzame manier van boodschappen doen weten consumenten weer waar hun eten vandaan komt en wie het heeft gemaakt. Boeren hebben zo een betrokken afzetkanaal en draagvlak voor het verduurzamen van de landbouw.

   

  In Utrecht gaat Rechtstreex van start met twee afhaalpunten bij de vestigingen van lunchroom Kaffeetaria aan de Saffierlaan en de Croeselaan. Rechtstreex oprichter Maarten Bouten: “het is fantastisch dat we van start kunnen gaan en we met deze eerste twee afhaalpunten duurzaam lokaal eten voor Utrechters mogelijk kunnen maken. We nodigen iedereen die op zoek is naar opties voor duurzaam eten uit om mee te doen en deze beweging in Utrecht verder op gang te brengen. Met onze ervaring uit Zuid Holland in de afgelopen jaren en organisaties en mensen in Utrecht die het anders willen doen bouwen we zo een community voor een alternatieve voedselketen.” Hoe meer mensen in Utrecht meedoen met Rechtstreex, hoe meer lokale Utrechtse boeren en producten het toe gaat voegen aan het aanbod.

   

  Op donderdag 26 oktober en donderdag 2 november vindt er op beide afhaalpunten bij Kaffeetaria een feestelijke opening en proeverij plaats. Geïnteresseerde Utrechters zijn tussen 15:00 en 17:30 uur van harte welkom om kennis te komen maken, lokale producten te komen proeven of hun bestelde boodschappen af te halen. Meer informatie is te vinden op rechtstreex.nl/utrecht .

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.