Sinds 2013 verbinden we lokale boeren en makers (zie onderaan pagina) met mensen die bewuster willen eten. In de praktijk betekent dat een eerlijke prijs voor iedereen, geen voedselverspilling en transparantie over waar je eten vandaan komt. Dat geldt zowel voor de herkomst en productie, als voor de totstandkoming van de prijs. We willen dat vers en gezond voedsel uit de regio voor iedereen toegankelijk wordt. Doe je mee? Je kunt je bij ons netwerk aansluiten als klant, ondernemer of collega. Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina of zoek een afhaalpunt bij jou in de buurt. Benieuwd naar het Haagse assortiment? Selecteer boven in het menu de locatie 'Den Haag'. 

Hoe het werkt

Rechtstreex selecteert jouw lokale favorieten van boeren en makers uit jouw eigen regio. Je bestelt online en haalt je boodschappen op bij een van onze afhaalpunten in en rondom Den Haag. Jouw wijkchef maakt jouw bestelling voor je klaar en kan je alles vertellen over de boeren, producten en bereiding. Zo krijgt iedereen in de voedselketen weer een gezicht en bouwen we samen aan een alternatief met menselijke maat. Wil je ook wijkchef worden in jouw buurt? Dan horen we graag van je.

Record met inzamelingsactie voor nieuw Verzamelpunt

Om het Verzamelpunt in Den Haag te realiseren, lanceerden we 23 april 2021 een crowdfunding. Binnen een halve dag was het maximale doel (100.000 euro) bereikt. Niet eerder werd er in zo een korte tijd zoveel geld opgehaald via het platform Crowdaboutnow. Maarten Bouten, oprichter van Rechtstreex: 'Fantastisch om te zien wat een betrokken community we hebben die ons op deze manier steunt. Dat geeft ons heel veel zin en vertrouwen om in Den Haag zo veel mogelijk mensen blij te gaan maken met hun lokale favorieten van boeren en makers uit de Haagse regio.' 

Genieten van Haagse streekproducten

De producten die je bestelt, gaan binnen een dag van boer naar bord. Vers, lokaal en weinig voedselkilometers. Het assortiment is nooit af en breiden we steeds verder uit. Rechtstreex werkt primair met lokale boeren en makers. Dat is soms even zoeken, en het duurt een tijd voor we alle producten hebben gevonden die we willen, maar we gaan graag de uitdaging aan om een volledig lokaal assortiment samen te stellen dat vers, lekker en veelzijdig is. Kijk voor de actuele lijst op 'Boeren en makers' en klik bovenin op de locatie Den Haag. Ben je een boer of maker en wil je leveren aan consumenten in Haaglanden? Stuur een email naar kirsten@rechtstreex.nl

Lokale ingrediënten voor de professionele keuken

Verwen je klanten met verse streekproducten en zet lokaal inkopen als USP op de menukaart! Met ons ruime assortiment kun je kiezen uit vele seizoensgebonden producten, direct van de boer. Gezond en lekker voedsel waarvan je weet waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Ga voor andere voordelen, praktische informatie en contactgegevens naar zakelijke horecaleverancier. 

Help mee en maak het verschil

Wil je helpen om onze korte keten tot een succes te maken? Vertel vrienden, familie en kennissen over Rechtstreex. Wie weet worden ze onze nieuwe collega of komen jullie elkaar tegen bij het afhalen van je boodschappen! Deel de website, plak een raamposter en kom vooral bestellen.