• NIEUW
  • Aardappelcurry met spinazie

    Aardappelcurry met spinazie

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. aardappelen, geschild en in grove stukken
    1/2 Tomatoblend
    100 gr. (nieuw zeelandse) spinazie, gewassen en grof gehakt
    1 rode peper, fijn gehakt (hou je niet van pittig, verwijder dan de zadenlijst) of 1 el sambal
    2 eieren

    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 tenen knoflook, gehakt
    1 grote ui in blokjes
    3 el kerrie / 1 el komijn / 1 el koriander
    100 ml. kokosroom of yoghurt
    optioneel: gember fijn gehakt en verse koriander


    En aan de slag!  

    • Kook de aardappelen ongeveer 15-20 minuten in gezouten water tot ze gaar zijn. 
    • Maak intussen de curry. Neem een pan en fruit de ui, knoflook en peper aan. Heb je verse gember, bak deze dan gelijk mee. Voeg de droge kruiden toe en bak kort mee. Voeg de Tomatoblend toe en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. 
    • Nu kun je de aardappelen en de spinazie toevoegen en meekoken tot de spinazie is geslonken. 
    • Kook 2 eitjes en snij ze door de helft. 
    • Maak nu het gerecht op. Schep de curry in een diep bord. Leg de eitjes erbij, verdeel de yoghurt of kokosroom erover en garneer met verse koriander.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Tip: is de curry toch pittiger geworden dan je wilde? Voeg een schepje suiker en wat extra kokosroom toe.

    Aardappelcurry met spinazie
    Vegetarisch
    12.35
    2p
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander - vastkokend
    1.05
    500 gram
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren
    2.13
    doosje (6 stuks)
    Harvest House
    Maasdijk
    Tomatobase
    2.33
    stuk (550 gram)
    Oma dée
    De Lier
    Sambal - oelek
    Veganistisch
    4.77
    potje (200 ml.)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief