PRODUCT FILTER

Aardappelcurry met spinazie

Aardappelcurry met spinazie

Aantal personen
2 personen

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr vastkokende aardappels, geschild en in grove stukken
1/2 Tomatoblend
100 gram spinazie, gewassen en grof gehakt
1 rode peper, fijn gehakt (hou je niet van pittig, verwijder dan de zadenlijst)
2 eieren

Ingrediënten uit jouw keuken
3 tenen knoflook, gehakt
1 grote ui in blokjes
3 el kerrie / 1 el komijn / 1 el koriander
100 ml kokosroom of yoghurt
optioneel: gember fijn gehakt en verse koriander


En aan de slag!  

• Kook de aardappels ongeveer 15-20 minuten in gezouten water tot ze gaar zijn. 
• Maak intussen de curry. Neem een pan en fruit de ui, knoflook en peper aan. Heb je verse gember, bak deze dan gelijk mee. Voeg de droge kruiden toe en bak kort mee. Voeg de Tomatoblend toe en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. 
• Nu kun je de aardappels en de spinazie toevoegen en meekoken tot de spinazie is geslonken. 
• Kook 2 eitjes en snij ze door de helft. 
• Maak nu het gerecht op. Schep de curry in een diep bord. Leg de eitjes erbij, verdeel de yoghurt of kokosroom erover en garneer met verse koriander.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tip: is de curry toch pittiger geworden dan je wilde? Voeg een schepje suiker en wat extra kokosroom toe.

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief