Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Aardappelcurry met spinazie

Curry met spinazie

Een pittige aardappel-curry met spinazie, tomaat. Geserveerd met een eitje!

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 grote ui, of twee kleine uien, gesneden in halve ringen 
1 groene peper, fijngesneden, naar wens met of zonder zaadjes en zaadlijsten
400/500 gram vastkokende aardappels, geschild en in plakjes
1 Tomatoblend 
100/150 gram spinazie, gewassen en eventueel gesneden
2 eieren

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Peper en zout
Droge kruiden, het liefst kerrie, komijn en/of koriander
Eventueel een beetje kokosmelk
Eventueel een gesneden teentje knoflook.

En aan de slag!  

• Kook in een pan de plakjes aardappels beet gaar in ongeveer 5 minuutjes. 
• Bak in een grote pan de ui glazig. Eventueel kan je daarna het gesneden teentje knoflook meebakken. Voeg dan de droge kruiden toe en bak even mee. 
• Voeg de Tomatoblend toe. 
• Doe nu de plakjes aardappels, groene peper, zout en eventueel de kokosmelk in de tomatensaus. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 15 minuutjes koken. 
• Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken. 
• Voor de eitjes
    • Deze kan je apart koken in een pannetje of 
    • Maak 2 kuiltjes in de curry. Dit kan met de bolle kant van een (soep)lepel. Doe nu eventueel de deksel op de pan en wacht tot de eitjes gaar zijn.
• Klaar!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Aardappelcurry met spinazie

Vegetarisch
€ 8.99
2p