• NIEUW
 • Halloween cupcakes
  30-10-2020

  Halloween cupcakes

  Aantal 
  ± 6-8 st  

  Bereiden 30 minuten

  Ingrediënten van Rechtstreex 
  120 gr bloem
  200 gr pompoen in stukjes
  3 eieren (1 ei voor cupcakebeslag, 2 eieren voor de meringue)

  Ingrediënten uit jouw keuken 
  1 tl bakingsoda
  1 tl bakpoeder
  60 gr (bruine) basterdsuiker 
  60 gr kristalsuiker
  70 gr poedersuiker
  2 tl koekkruiden
  35 ml zonnebloemolie
  70 ml melk
  decoratiestift of een stukje gesmolten chocola
  cupcakevormpjes en spuitzak

  En aan de slag!  
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kook de pompoen gaar in een klein laagje water. Giet af, spoel koud af en laat goed uitlekken. Pureer met de staafmixer en zet koud.
  • Neem een kom en meng de bloem, bakingsoda, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en een snuf zout.
  • Neem de afgekoelde pompoenpuree en mix daar de melk, olie en 1 ei door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Vul de cupcakevormpjes bijna tot de rand en zet in de oven voor 15-20 min. Check tussendoor met een satéprikker of de cakes gaar zijn, als er geen beslag aan de sateprikker blijft plakken zijn ze gaar. Haal ze uit de oven en laat goed afkoelen.
  • Neem een kom (glas of staal) en een (elektrische) garde. Ontvet de garde en de binnenkant van de kom met een beetje azijn of citroen. 
  • Splits de eieren en hou het eiwit apart. Let op! Er mag geen spoor eigeel inzitten! Doe de eiwitten in de kom en klop schuimig. Voeg dan langzaam eerst het kristalsuiker toe en blijft kloppen. Voeg daarna ook geleidelijk de poedersuiker toe terwijl je blijft kloppen. De suiker moet opgelost zijn in het eiwit. Het schuim moet zo stijf zijn, dat als je de garde eruit haalt, de pieken goed blijven staan.
  • Doe het schuim in een spuitzak. Spuit in 3 lagen de spookjes op de cupcakes. Teken daarna de oogjes en het mondje erop. Heb je geen decoratiestift in huis? Smelt dan een stukje chocola en neem een satéprikker als 'pen'. De merinque is niet gegaard, bewaar daarom koud en eet ze binnen 2 dagen op. 

  Tip: Je kunt de merinque ook in de oven 2-3u op 90 graden drogen en later op de cupcakes plakken met wat suikerlijm. Zo kun je ze langer bewaren!

  Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.