• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Aardappelpoffertjes met spek

    Aardappelpoffertjes met spek

    Dit gerecht uit Zuid-Tirol is extra lekker in de winter. De frisse koolsalade maakt het helemaal af.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    40 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    300 gr. kruimige aardappel
    400 gr. witte kool geraspt of dun gesneden
    ±250 gr. speklappen

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    70 gr. bloem plus om het werkblad te bestrooien
    1 groot ei
    1 tl. nootmuskaat
    dressing: 100 ml. azijn / 25 gr. rozijnen / 1 el. komijnzaad / 2 el. honing / zout en peper (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een steelpan en kook 3 min. Schep de kool erdoor. Laat staan terwijl je de rest doet en schep af en toe om.
    • Schrob de aardappels en kook ze in hun geheel in 20 min. gaar. Giet af en laat ze onder een stromende koude kraan afkoelen. Trek het schilletje eraf en pureer met een pureestamper zo fijn mogelijk. Laat afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur.
    • Meng het ei en wat peper, zout en de nootmuskaat erdoor. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg.
    • Verhit wat olie en een bakpan. Pak 2 lepels en een bakje water, doe 1 lepel in het bakje water. Schep met de ander lepel steeds een lepel vol deeg in de pan en druk die met de natte lepel plat en glad. Bak op medium vuur tot ze aan beide kanten bruin zijn. Leg de poffertjes die al klaar zijn even onder een bord of houd warm in een oven. Herhaal dit tot het deeg op is.
    • Verwarm een klein beetje olie in een braadpan en bak de speklappen op hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat nog 5 min. sudderen. 
    • Serveer de poffertjes met een speklapje en de frisse koolsalade. 

    Tip: eet je de kool liever warm, dan kun je de kool met dressing en al ook in een pan doen en met de deksel erop 10 min. stoven

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief