• NIEUW
  • Aardappelpoffertjes met spek
    15-02-2021

    Aardappelpoffertjes met spek

    Dit gerecht uit Zuid-Tirol is extra lekker in de winter. De frisse koolsalade maakt het helemaal af.

     

    2 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

    Ingrediënten van Rechtstreex 

     

    300 gr. kruimige aardappel
    400 gr. witte kool, geraspt of dun gesneden
    ±250 gr. speklappen

     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    70 gr. bloem plus om het werkblad te bestrooien
    1 groot ei
    15 gr. boter, kamertemperatuur
    1 tl. nootmuskaat
    100 ml. azijn
    25 gr. rozijnen
    1 el. komijnzaad
    2 el. honing
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Meng voor de dressing de azijn, 25 gr. rozijnen, 1 el. komijnzaad, 2 el. honing, peper en zout in een steelpan en kook 3 min. Schep de kool erdoor. Laat staan terwijl je de rest doet en schep af en toe om.
    • Schrob de aardappels en kook ze in hun geheel in 20 min. gaar. Giet af en laat ze in koud water een beetje afkoelen. Verwijder nu de schilletjes.
    • Verwarm de boter in een steelpannetje. Voeg toe aan de aardappels en pureer met een pureestamper zo fijn mogelijk. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
    • Klop het ei los met wat peper, zout en de nootmuskaat erdoor. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te kruimelig voeg dan een klein beetje warm water toe.
    • Verhit wat olie en een bakpan. Pak 2 lepels en een bakje water, doe 1 lepel in het bakje water. Schep met de ander lepel steeds een lepel vol deeg in de pan en druk die met de natte lepel plat en glad. Bak op medium vuur tot ze aan beide kanten bruin zijn. Leg de poffertjes die al klaar zijn even onder een bord of houd warm in een oven. Herhaal dit tot het deeg op is.
    • Verwarm een klein beetje olie in een braadpan en bak de speklappen op hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat nog 5 min. sudderen. 
    • Serveer de poffertjes met een speklapje en de frisse koolsalade. 
    Tip: eet je de kool liever warm, dan kun je de kool met dressing ook in een pan doen en met de deksel erop 10 min. stoven
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Aardappelpoffertjes met spek
    13.79
     VRIENDENPRIJS: €12.14
    2p
    BIO
    BI-JOVIRA
    Ooltgensplaat
    Witte kool - klein
    Biologisch
    1.85
     VRIENDENPRIJS: €1.63
    stuk (500-700 gram)
    BIO
    Peter van de Erve
    Goudswaard
    Connect - iets kruimig
    Biodynamisch Biologisch
    1.99
     VRIENDENPRIJS: €1.75
    500 gram
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Speklappen
    Bevroren Biologisch
    7.96
     VRIENDENPRIJS: €7.00
    250 gram (2 stuks)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.