Benodigd
weckpotten totaal 1,5 liter
Ingrediënten Rechtstreex
1 kg. uien
2 rode pepers
1 kg. appels
250 ml. witte wijnazijn
Ingrediënten uit jouw keuken
2 laurierbladeren
150 gr. suiker
1 el. kaneel
1 el. kerrie
1 el. zout
1 tl. gemalen kruidnagel
En aan de slag!
1 kg. uien
2 rode pepers
1 kg. appels
250 ml. witte wijnazijn
Ingrediënten uit jouw keuken
2 laurierbladeren
150 gr. suiker
1 el. kaneel
1 el. kerrie
1 el. zout
1 tl. gemalen kruidnagel
En aan de slag!
-
Pel en snipper de uien.
-
Verwijder de zaadjes uit de rode peper (tenzij je van pittig houdt) en hak zeer fijn.
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
-
Bak de ui glazig in een scheutje olie en voeg dan de peper, laurier, specerijen en suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste de azijn en de appels toe.
-
Laat op zacht vuur ± 45 min. doorkoken totdat de appel helemaal zacht en het mengsel stroperig is. Giet dan in een schone weckpot. Laat deze op zijn kop afkoelen. De pot trek dan vacuüm.
Houdbaarheid
De chutney is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast.
De chutney is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!