• NIEUW
  • Argentijnse chimichurri
    04-06-2024

    Argentijnse chimichurri

     

    4-6 personen

    bereiden 15 minuten
       
       
    Een heerlijk kruidige en pittige saus voorbij groenten en vlees van bijvoorbeeld de BBQ.
     
    Benodigd hakmolentje
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    2 bosjes peterselie
    4 tenen knoflook
    2 rode pepers
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    125 ml. olijfolie
    2 el. rode wijnazijn
    1 kleine ui
    1 el. oregano
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag!
    • Snijd de rode pepers in de lengte door en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in stukjes.
    • Maak de ui schoon en hak in grove stukken.
    • Was de peterselie en hak het blad en de stelen grof.
    • Doe de rode peper, ui, peterselie en oregano in de hakmolen met een scheutje van de olie en pulseer tot er een homogene saus ontstaan. Zorg ervoor dat de ingrediënten nog wel zichtbaar zijn, dus draai hem niet helemaal glad.
    • Pers de knoflooktenen uit.
    • Doe de knoflook, de rode wijn azijn en het restant olie er ook bij en pulseer nog een paar keer tot alles goed gemengd is.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    Tip: maak de saus 1 dag van te voren dan smaakt ie nog lekkerder!
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
     
     
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.