• NIEUW
  • Rabarbertaart
    17-05-2024

    Rabarbertaart

     

    10-12 personen

    bereiden 20 minuten
    oven 50 minuten
       
    In april 2023 stond Janneke Vreugdenhil in de NRC met dit recept en een leuk stukje over rabarber.
    Wij mochten het recept van haar delen. > https://www.nrc.nl/rubriek/janneke-kookt/
     
    Benodigd taartvorm doorsnede 26 cm, bakpapier
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr. rabarber
    3 eieren
    2 citroenen
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    100 ml. standyoghurt
    100 ml. extra vierge olijfolie
    175 gr.  suiker
    200 gr. bloem
    2 tl. bakpoeder
    1/2 tl. baksoda
    3/4 tl. zout
    100 gr. amandelmeel
    40 gr. witte amandelen
     
    Aan de slag!
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Bekleed de taartvorm met bakpapier.
    • Rasp de citroenen, zet even apart. Snijd 1 citroen doormidden, je hebt 2 halve citroenen nodig.
    • Snijd de hel van de rabarberstelen in schuine stukjes van een paar centimeter. Snijd de andere hel in dunne plakjes. Doe de stukjes en plakjes allebei in een aparte kom en voeg aan beiden het sap van een halve citroen en 25 gram suiker toe.
    • Meng de eieren met de yoghurt, olijfolie, citroenrasp en 100 gram suiker en mix tot een schuimig mengsel.
    • Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout. Voeg telkens een flinke lepel van het meelmengsel toe aan het eiermengsel en meng met een spatel. Spatel er vervolgens ook het amandelmeel door.
    • Laat zowel de stukjes als de plakjes rabarber apart uitlekken. Schep de plakjes rabarber door het cakebeslag en verdeel het beslag vervolgens over de taartvorm.
    • Rangschik de rabarber stukjes over de cake. Verdeel er ook de amandelen over en bestrooi het geheel met de laatste 25 gram suiker.
    • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
    • Laat de taart geheel afkoelen voor u hem aansnijdt en serveer er een dot yoghurt bij.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Rabarbertaart
    Vegetarisch
    9.36
     VRIENDENPRIJS: €8.24
    stuk
    BIO
    Peter van de Erve
    Goudswaard
    Rabarber
    Biodynamisch Biologisch
    2.63
     VRIENDENPRIJS: €2.31
    500 gram
    BIO
    IN PRIJS VERLAAGD
    Odin - bio van verder weg
    Citroen (geel)
    Biologisch
    2.13
     VRIENDENPRIJS: €1.87
    333 gram
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren 6 stuks
    2.47
     VRIENDENPRIJS: €2.17
    doosje (6 stuks)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.