• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Bloemkool met paddenstoelen

    Bloemkool met paddenstoelen

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    45 minuten

    Ingrediënten uit jouw keuken   
    ±400gr. bloemkool
    ±250 gr. paddenstoelenmix, de grote gehalveerd
    500 gr. aardappels, geschild 
    100 gr. slamix of andere slasoort, gewassen

    Ingrediënten van jou
    lichte (olijf)olie 
    1-2 tenen knoflook, geperst
    1 tl. paprikapoeder
    1 kleine ui in reepjes
    voor de dressing: 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd, gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en breng een middelgrote pan met water en zout aan de kook.
    • Snijd de aardappel in partjes, leg ze aan één zijde van de bakplaat, besprenkel met wat olie, en bestrooi met paprikapoeder en peper en zout. Zet in de oven en zet een timer op 15 min. want dan gaan de bloemkool en paddenstoelen erbij.
    • Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukken. Hou 10 mooie bloemkoolroosjes apart van de rest.
    • Neem een kom en doe hier de 10 bloemkoolroosjes, ui, knoflook en paddenstoelen in. Voeg wat olie en peper en zout toe en hussel voorzichtig om.
    • Haal na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de aardappels om en leg het bloemkool- en paddenstoelenmengsel op de andere helft van de bakplaat erbij. Zet terug in de oven en bak nog eens ±10 min.
    • Kook intussen de rest bloemkool in de pan water die al op het vuur stond, dit duurt ±10 minuten. Giet daarna af, voeg een klein scheutje olie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
    • Maak de dressing en meng door de sla.
    • Verdeel de puree over de borden en leg met daarop de geroosterde bloemkool en paddenstoelen. Serveer de aardappelen en de salade erbij.


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Bloemkool met paddenstoelen

    € 7.80
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief