Ingrediënten uit jouw keuken
1 bosje radijs
1 kg. soepasperges
400 gr. spelt
peterselie
Ingrediënten van jou
800 ml. warme groentebouillon
1 bosje radijs
1 kg. soepasperges
400 gr. spelt
peterselie
Ingrediënten van jou
800 ml. warme groentebouillon
1 ui
extra vierge olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schil de asperges waar nodig met een dunschiller. Snijd de aspergekoppen in stukjes van 1 cm.
- Hak de helft van de peterselie fijn houdt de stelen en het blad apart.
- Snipper de ui. Fruit de ui in ruime hoeveelheid olie aan. Doe de spelt erbij en bak opnieuw 2 min. mee.
- Voeg dan 1 soeplepel warme bouillon erbij en wacht tot de spelt de bouillon heeft opgenomen. Ga zo door tot 3/4 van de bouillon op is, dat duurt ±45 min.
- Doe dan het restant bouillon, de aspergestukjes en de peterseliesteeltjes erbij, doe de deksel op de pan en stoof nog 15 min. op laag vuur. Als de speltkorrels de bouillon hebben opgenomen en de korrels en asperges zacht zijn is de risotto klaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de radijsjes op de mandoline of met de hand in heel dunne plakjes. Roer er een beetje olie door en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de asperge risotto over de borden. Garneer met de radijsjes en het peterselie blad.
Tip: eet je niet veganistisch? Dan kun je kaas aan de risotto toevoegen.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!