• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Asperge risotto van spelt

    Asperge risotto van spelt

    Een heerlijk veganistisch speltrecept met kruidige venkelloof. Risotto vraagt wel een beetje geduld, maar dit gerecht is het helemaal waard.

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    60 minuten

    Ingrediënten uit jouw keuken   
    4-6 radijsjes, gewassen
    500 gr. asperges(soep of buitenbeentjes)
    200 gr. spelt  
    1/3 venkelloof, fijn gesneden 

    Ingrediënten van jou
    goede extra vierge olijfolie 
    1 kleine ui of charlot, gesnipperd
    800 ml. warme groentebouillon 
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schil de onderkanten van de asperges met een dunschiller en snijd de houtige stukjes eraf (mits die er zijn). Snijd ± 5 cm van de koppen en hou deze even apart, snijd de rest in stukjes van 1 cm.
    • Neem een pan met een dikke bodem en een scheut olie en fruit de ui aan. Doe de spelt erbij en bak opnieuw 2 min. mee.
    • Voeg dan 1 soeplepel warme bouillon erbij en wacht tot de spelt de bouillon heeft opgenomen. Ga zo door tot 3/4 van de bouillon op is, dat duurt ±45 min. Doe dan het restant bouillon, de aspergestukjes en de venkelloof erbij, doe de deksel op de pan en stoof nog 15 min. op laag vuur. Controleer daarna of de risotto klaar is: het vocht moet door de speltkorrels zijn opgenomen en de korrels en asperges moeten gaar zijn. Laat anders nog wat langer op het vuur laten staan. Breng verder op smaak met peper en zout.
    • Kook intussen in een apart pannetje de koppen van de asperges in gezout water in ±10 min. gaar.
    • Snijd de radijsjes op de mandoline of met de hand in heel dunne plakjes. Roer er een beetje olie door en breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de speltrisotto met asperges over de borden, leg de aspergekoppen er bovenop en verdeel de radijsjes erover.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Tip: eet je niet veganistisch? Dan kun je kaas aan de risotto toevoegen of er een gekookt ei bij eten.

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief