• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Bombay burger

    Bombay burger

    Een pittige veganistische burger op basis van aardappel. 

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Bereiden 
    40 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 zachte witte bollen
    500 gr. kruimige aardappel, geschild en in blokjes
    150 gr. bloem
    100 gr. komkommer
    landkers of rucola, gewassen

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 tl. mosterdzaadjes
    1 tl. komijnzaadjes
    2 tl. kurkumapoeder
    1 tl. chilipoeder
    1/2 tl. bakpoeder
    1 kleine ui, gesnipperd 
    zuur: 3 el. azijn, 2 el. water, 1 el. poedersuiker, gemalen zout en peper
    ruime hoeveelheid zonnebloemolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Meng voor het zuur alle ingrediënten tot de suiker is opgelost. 
    • Was de komkommer en maak er met een dunschiller slierten van. Meng door het zuur en laat staan, schep af en toe om.
    • Kook de aardappels in 20 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en pureer met een stamper. Voor een fijne puree kun je de aardappel ook met een lepel door een zeef drukken.  
    • Neem een koekenpan met een scheutje olie en rooster heel kort de mosterd- en komijnzaadjes. Doe de ui erbij en fruit tot deze glazig is. Voeg de kurkuma en de chili toe en bak 1 min. mee. Meng deze smaakmaker door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Zet de puree minimaal 15 min. in de koelkast. 
    • Maak intussen het beslag. Doe de bloem, bakpoeder en een snuf zout in een kom en voeg terwijl je met een garde klopt steeds een klein scheutje water toe. Het beslag mag redelijk dik zijn, zodat het goed aan de burgers blijft kleven. 
    • Haal de puree uit de koelkast en maak er 4 balletjes van, druk ze daarna een beetje plat zodat je kleine dikke burgers krijgt.
    • Gebruik een frituur of anders neem een pan met hoge randen en verhit hierin een ruime hoeveelheid olie. Haal de burgers door het beslag en leg ze gelijk in de hete olie. Bak ze aan beide kanten op hoog vuur, in ongeveer 7 min. bruin. Frituren kan trouwens ook. Laat op keukenpapier uitlekken.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden. Leg eerst de sla op de onderkant, dan de komkommerslierten en dan 2 burgertjes per broodje. Serveer eventueel met een salade, of groentegerecht.  

    Tip: Doe wat van je favoriete chutney op het broodje.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Bombay burger

    € 9.32
    2p
    Frank de Koning
    Tinte

    Komkommer

    Biodynamisch Biologisch EKO
    € 1.38
    stuk
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief