• NIEUW
  • Bombay burger
    03-03-2021

    Bombay burger

    Een pittige veganistische burger op basis van aardappel. 

     

    2-4 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 zachte witte bollen
    500 gr. kruimige aardappel
    150 gr. bloem
    100 gr. komkommer
    rucola
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 tl. mosterdzaadjes
    1 tl. komijnzaadjes
    2 tl. kurkumapoeder
    1 tl. chilipoeder
    1/2 tl. bakpoeder
    1 kleine ui, gesnipperd 
    zonnebloemolie
    gemalen zout en peper
     
    Ingrediënten voor het zuur
    3 el. azijn
    2 el. water
    1 el. poedersuiker
     
    En aan de slag!  
    • Meng voor het zuur alle ingrediënten tot de suiker is opgelost. 
    • Was de komkommer en maak er met een dunschiller slierten van. Meng door het zuur en laat staan, schep af en toe om.
    • Schil de aardappels  en kook in 20 min. gaar. Giet af. Pureer met een stamper zo fijn mogelijk.
    • Neem een koekenpan met een scheutje olie en rooster heel kort de mosterd- en komijnzaadjes. Doe de ui erbij en fruit tot deze glazig is. Voeg de kurkuma en de chili toe en bak 1 min. mee. Meng deze smaakmaker door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Zet de puree minimaal 15 min. in de koelkast. 
    • Maak intussen het beslag. Doe de bloem, bakpoeder en een snuf zout in een kom en voeg terwijl je met een garde klopt steeds een klein scheutje water toe. Het beslag mag redelijk dik zijn, zodat het goed aan de burgers blijft kleven. 
    • Haal de puree uit de koelkast en maak er 4 balletjes van, druk ze daarna een beetje plat zodat je kleine dikke burgers krijgt.
    • Gebruik een frituur of anders neem een pan met hoge randen en verhit hierin een ruime hoeveelheid olie. Haal de burgers door het beslag en leg ze gelijk in de hete olie. Bak ze aan beide kanten op hoog vuur, in ongeveer 7 min. bruin. Frituren kan trouwens ook. Laat op keukenpapier uitlekken.
    • Was de sla.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden. Leg eerst de sla op de onderkant, dan de komkommerslierten en dan 2 burgertjes per broodje. Serveer eventueel met een salade, of groentegerecht.  
    Tip: Doe wat van je favoriete chutney op het broodje.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Komkommer
    Biodynamisch Biologisch
    1.98
    stuk (+/- 300 gram)
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Komkommer B-keuze
    Biodynamisch Biologisch
    1.73
    700 gram (600-800 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL