• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Paddenstoelen ragout

    Paddenstoelen ragout

    Een vegetarische variant op de Franse ragout met kalfsvlees.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 witte molenbollen
    2 bakjes paddenstoelenmix, gesneden
    150 gr. tomaten, in partjes of cherrytomaat gehalveerd
    100 gr. sla, gewassen
    2 eieren, gekookt en in partjes

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    60 gr. bloem
    50 gr. boter
    500 ml. (paddenstoelen)bouillon
    1 el. tijm 
    2 sjalotten of ui, gesnipperd
    2 tenen knoflook, gehakt
    voor de dressing: 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd, gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Neem een grote pan en fruit hierin de ui, doe de knoflook en de paddenstoelen erbij en bak in ± 5 min. gaar. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet even apart.
    • Maak de bouillon en voeg 1 el. tijm toe. 
    • Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en smelt hierin de boter. Doe de bloem erbij en bak 5 min. op laag vuur tot de bloem gaar is, blijf goed roeren. Voeg een derde van de bouillon toe terwijl je flink roert met een garde, zodat er een gladde massa ontstaat. Voeg ook de rest van de bouillon toe en meng weer goed door met de garde. Roer voorzichtig de paddenstoelen erdoor en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
    • Meng alle ingrediënten voor de dressing, hussel door de gewassen sla en garneer met de tomaat en het ei. 
    • Snijd de kapjes van de broodjes en pluk ongeveer de helft van het zachte brood uit het onderste deel. 
    • Leg de broodje op de borden en vul ze met de ragout, garneer eventueel met wat verse kruiden. Serveer met de Franse salade.  

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Paddenstoelen ragout

    € 12.77
    2p
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten

    Kastanje champignons

    € 1.68
    bakje
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten

    Oesterzwammen

    € 2.33
    bakje
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten

    Paddenstoelenmix

    € 2.52
    bakje
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief