PRODUCT FILTER

Frittata met paddenstoelen

Frittata met paddenstoelen

Aantal personen
2 personen

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr vastkokende aardappels, geschild en in gelijke stukken
150 gr oesterzwammen in grove stukken gescheurd
250 gr kastanjechampignons in kwarten gesneden
4 eieren
100 gr sla, gewassen

Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui in blokjes
lichte olijfolie 
voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
peper en zout (liefst uit de molen)


En aan de slag!  

• Verwarm de oven op 180 graden Celcius. 
• Kook de aardappels ongeveer 10 min. in gezouten water tot ze gaar zijn. Zet even apart.
• Neem een quicheschaal. Knip een rondje bakpapier uit en leg het in de schaal.  
• Doe een scheut olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook glazig. Schep de ui en knoflook uit de pan en doe vast in de quicheschaal. 
• Zet het vuur wat hoger. Voeg opnieuw een scheut olie toe en bak nu de kastanjechampignons bruin. Schep de champignons over in de quicheschaal. • Doe hetzelfde met de oesterzwammen en met de aardappelen. Breng alle delen los van elkaar op smaak met peper en zout. Meng op het laatst alles door elkaar en verdeel gelijkmatig over de quicheschaal.  
• Doe de eieren in een schaaltje met een snufje peper en zout en klop los met een vork. Giet het ei in de quicheschaal en meng door de aardappel en paddenstoelen. Doe in de oven en bak 15-20 min. tot het ei gaar is.
• Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
• Serveer de frittata met de salade.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Fritatta met paddenstoelen

€ 6.90
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief