• NIEUW
  • Kippendijen met tomaat uit de oven

    Kippendijen met tomaat uit de oven

    Aantal personen
    2 personen 

    Voorbereiden 15 min. / Bereiden 30 min.

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    250-350 gr kippendijenfilet, ontdooid
    300-400 gr (soep-) tomaten in parten
    500 gr aardappels in parten 
    100 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 ui in parten
    2 tenen knoflook, geperst
    1 tl thijm
    1 tl paprikapoeder
    2 el balsamicoazijn
    olijfolie
    voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
    peper en zout (liefst uit de molen)


    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
    • Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak ze ± 30 min. in de oven.
    • Doe de kip, ui en tomaten in een schaal en meng met de thijm, paprikapoeder, knoflook, balsamico azijn, scheutje olie en peper en zout. Neem een andere ovenplaat met bakpapier en leg het mengsel hierop. Bak in ± 25 min. gaar in de oven.
    • Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
    • Serveer de kip met de aardappeltjes, eventueel wat goede mayonaise en de salade.

     

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Kippendijen met tomaat uit de oven
    13.14
    2p
    VOOR 1.90
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Slamix
    Biologisch Verpakt in plastic
    2.07  1.90
    zakje (100 gram)
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Tomaat cocktail tros
    Biodynamisch Biologisch
    2.99
    300 gram
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander - vastkokend
    1.05
    500 gram
    Boer de Ronde
    Oosterland
    Kippendijenfilet
    Bevroren
    7.20
    350 gram
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief