PRODUCT FILTER

Kippendijen met tomaat uit de oven

Kippendijen met tomaat uit de oven

Aantal personen
2 personen 

Voorbereiden 15 min. / Bereiden 30 min.

Ingrediënten van Rechtstreex 
250-350 gr kippendijenfilet, ontdooid
500 gr (soep-) tomaten in parten
500 gr aardappels in parten 
100 gr salade, gewassen

Ingrediënten uit jouw keuken
1 ui in parten
2 tenen knoflook, geperst
1 tl thijm
1 tl paprikapoeder
2 el balsamicoazijn
olijfolie
voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
peper en zout (liefst uit de molen)


En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
• Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak ze ± 30 min. in de oven.
• Doe de kip, ui en tomaten in een schaal en meng met de thijm, paprikapoeder, knoflook, balsamico azijn, scheutje olie en peper en zout. Neem een andere ovenplaat met bakpapier en leg het mengsel hierop. Bak in ± 25 min. gaar in de oven.
• Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
• Serveer de kip met de aardappeltjes, eventueel wat goede mayonaise en de salade.

 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Kippendijen met tomaat uit de oven

€ 10.50
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief