Aantal personen
2 personen
Bereiden
15 minuten voorbereidingstijd
1 uur in de oven
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. frietaardappels
460 ml. Mexican chili (Jack bean), ontdooid
300 gr. tomaten
200 ml. dikke (plantaardige) yoghurt
Ingrediënten uit jouw keuken
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode ui
2 el. verse koriander (dille of peterselie kan ook)
2 el. (rode wijn) azijn
zout en (chili)peper
En aan de slag!
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
• Schrob de aardappels goed schoon en prik er met een vork rondom gaatjes in. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 60 min. in de oven. Check of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
• Snijd voor de tomatensalsa de tomaten en ui heel fijn. Meng met de knoflook, azijn, kruiden. Breng op smaak met chilipeper en zout.
• Verwarm in een steelpannetje de chili.
• Haal de aardappels uit de oven en breek ze open. Maak het bord op met een aardappel en schep de chili er bovenop. Maak af met een dot yoghurt en serveer met de salsa.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!