• NIEUW
  • Gepofte aardappel met chili

    Gepofte aardappel met chili

    Aardappels komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De keuze om ze te combineren met chili is dan ook snel gemaakt.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    15 minuten voorbereidingstijd
    1 uur in de oven 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. frietaardappels
    460 ml. Mexican chili (Jack bean), ontdooid
    300 gr. tomaten
    200 ml. dikke (plantaardige) yoghurt

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 teentje knoflook, geperst 
    1/2 rode ui
    2 el. verse koriander (dille of peterselie kan ook)
    2 el. (rode wijn) azijn
    zout en (chili)peper

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
    • Schrob de aardappels goed schoon en prik er met een vork rondom gaatjes in. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 60 min. in de oven. Check of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
    • Snijd voor de tomatensalsa de tomaten en ui heel fijn. Meng met de knoflook, azijn, kruiden. Breng op smaak met chilipeper en zout. 
    • Verwarm in een steelpannetje de chili. 
    • Haal de aardappels uit de oven en breek ze open. Maak het bord op met een aardappel en schep de chili er bovenop. Maak af met een dot yoghurt en serveer met de salsa.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief