• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Geroosterde spitskool met aardappel

    Geroosterde spitskool met aardappel  

     

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex
    1 kleine (spits)kool
    250gr (wilde)tomaatjes
    500gr aardappels 

    Ingrediënten van jou
    4 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels vandouvan, marsala of kerriepoeder
    2 tenen knoflook uitgeperst
    2 el verse peterselie of koriander
    zout en peper (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  

    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Snij de spitskool in kwarten, met de stronk er nog aan. 
    • Snij de aardappels in partjes.
    • Meng in een schaaltje de olijfolie, knoflook, kerrie en peper en zout.
    • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de parten spitskool en aardappels erop. Schenk het oliemengsel erover en wrijf even door met je handen. Rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. 
    • Snij de tomaatjes en breng op smaak met wat olie, peper en zout en eventueel wat kruiden en/of azijn. 
    • Maak het bord op door eerst de aardappels erop te scheppen en dan de kool erop te leggen. Maak af met de tomaatsalade en eventueel wat kruiden. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

     

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Geroosterde (spits)kool met aardappel

    € 7.74
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief