PRODUCT FILTER

Geroosterde spitskool met aardappel

Geroosterde spitskool met aardappels  

Een makkelijke maaltijd met spitskool, tomaatjes en lekkere kaas van Twee Hoeven. De oven doet het meeste werk.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
400/500 gram krieltjes, schoon en in vieren
1/2 spitskool, in 6 tot 8 partjes
2 uitjes, in halve ringen
250 gram tomaatjes
1/2 zakje geraspte kaas 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Mosterd
Peper en zout
Eventueel citroensap

En aan de slag!  

• Verwarm de oven voor op 180 graden. 
• Kook de aardappels in ongeveer 5 a 10 minuutjes beetgaar. Giet af. 
• Meng in een schaaltje 2 eetlepels olijfolie, een eetlepel mosterd, peper en zout en eventueel wat citroensap.
• Meng op een ovenschaal de parten spitskool, aardappels, ui met het olijfolie-mosterd mengsel. Doe in de oven voor 20 minuten. 
• Schep na 20 minuten alles nog een keer om, verspreid de tomaatjes erover en 1/2 zakje geraspte kaas. En zet voor nog ongeveer 10 minuutjes in de oven. 
• Is de kaas gesmolten? Klaar! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief