• NIEUW
  • Geroosterde spitskool met aardappel

    Geroosterde (spits)kool met aardappel  

     

    Aantal personen
    2 personen 
    Bereiden 30 minuten
    Ingrediënten van Rechtstreex
    1 (spits)kool
    250 gr. (wilde)tomaatjes
    500 gr. aardappels 
    2 el. verse peterselie, koriander of tuinkers
     
    Ingrediënten van jou
    4 el. olijfolie
    2 el. vandouvan, marsala of kerriepoeder
    2 tenen knoflook uitgeperst
    zout en peper (liefst uit de molen)
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Snijd de spitskool in kwarten, met de stronk er nog aan. 
    • Snijd de aardappels in partjes.
    • Meng in een schaaltje de olijfolie, knoflook, kerrie en peper en zout.
    • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de parten spitskool en aardappels erop. Schenk het oliemengsel erover en wrijf even door met je handen. Rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. 
    • Snijd de tomaatjes en breng op smaak met wat olie, peper en zout en eventueel wat kruiden en/of azijn. 
    • Maak het bord op door eerst de aardappels erop te scheppen en dan de kool erop te leggen. Maak af met de tomaatsalade en eventueel wat kruiden. 
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
     
    Geroosterde (spits)kool met aardappel
    Veganistisch
    8.30
    2p
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Tomaat wilde mix
    Biodynamisch Biologisch
    2.81
    250 gram
    BIO
    Koppert Cress
    Monster
    Tuinkers
    Biologisch
    1.05
    doosje (20 gram)
    Gert van Herk
    Rhoon
    Spitskool
    2.07
    stuk (+/- 600 gram)
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander- vastkokend
    Nieuwe oogst
    2.37
    kilo
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief