• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Gnocchi met pompoen

    Gnocchi met pompoen

    Dit gerecht is op en top Italiaans: goede basis ingrediënten, eenvoudig en huisgemaakt!

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    400 gr. kruimige aardappel
    500 gr. geschilde pompoen zonder zaden
    rucola, veldkers, spinazie of andere bladgroente, gewassen en grof gehakt

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    150 gr. bloem plus om het werkblad te bestrooien
    1 klein ei
    3 eetlepels roomboter
    zout en peper (liefst uit de molen)
    optioneel: 5 blaadjes verse salie of een takje rozemarijn

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
    • Weeg een stuk van 150 gr. pompoen af, snijd deze in blokjes en kook in 15 min. gaar. Giet af en mix tot een puree. Laat afkoelen in de koelkast.
    • Snijd de rest van de pompoen in parten, besprenkel met wat olie, peper en zout. Rooster 15 min. in de oven.
    • Schrob de aardappels schoon en kook ze in hun geheel in 20 min. gaar. Giet af en laat ze onder een stromende koude kraan afkoelen. Trek het schilletje eraf en pureer met een pureestamper zo fijn mogelijk. Je kunt ze ook door een zeef drukken met een lepel.
    • Meng de aardappelpuree, pompoenpuree en het ei en kneed de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Als het deeg te plakkerig is, voeg je wat extra bloem toe. Verdeel het deeg in balletjes. Bestrooi je werkblad met bloem en rol de balletjes uit tot een dikke sliert. Snijd deze vervolgens in stukjes. Druk met een vork een ribbeltje in de gnocchi.
    • Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Doe de gnocchi één voor één in de pan. Kook ze op laag vuur tot ze boven komen drijven en laat daarna nog 2 min. doorkoken. 
    • Neem een klein steelpannetje en smelt hierin de boter. Als je verse salie of rozemarijn hebt, bak die dan 3 min. even mee. 
    • Verdeel de rauwe bladgroente over de borden met daarop de gnocchi en de pompoen. Giet de boter erover. Bestrooi eventueel met wat verse peper en zout.

    Tip: je overgebleven gnocchi kun je invriezen door ze los van elkaar te leggen in een bakje met velletjes bakpapier ertussen.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief