Romige en frisse yoghurtsaus, lekker bij de gegrilde groente, brood of op een wrap of pitabroodje.
Benodigd vergiet
Ingrediënten van Rechtstreex
0,5 komkommer
2 knoflook tenen
350 gr. dikke yoghurt
1 citroen
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. verse kruiden (dille, peterselie, bieslook, koriander)
1 el. extra vierge olijfolie
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Rasp de komkommer medium grootte.
-
Bestrooi de komkommer met zout, en laat in een vergiet één uur uitlekken.
-
Pers de knoflookteentjes en meng door de olijfolie.
-
Was de kruiden en hak fijn.
-
Droog de komkommerrasp met een schone theedoek en doe in een kom.
-
Meng de knoflookolie en de yoghurt met een garde glad en de meng dan de kruiden erdoor. Roer dit mengsel door de komkommer en breng op smaak met wat citroenzest, citroensap en peper en zout.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!