Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. vastkokende aardappelen
250 gr. wortels
500 gr. tomaat in grove stukken
2-3 kippenpoten
250 gr. wortels
500 gr. tomaat in grove stukken
2-3 kippenpoten
Ingrediënten uit jouw keuken
1 teentje knoflook, gehakt
1 ui, in stukjes gesneden
1 tl. kurkuma
1 el. korianderpoeder
1 tl. chilipoeder
1 tl. kaneel
1 el. kummel
gemalen peper en zout
1 teentje knoflook, gehakt
1 ui, in stukjes gesneden
1 tl. kurkuma
1 el. korianderpoeder
1 tl. chilipoeder
1 tl. kaneel
1 el. kummel
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schil de aardappels en snijd in blokjes.
- Schrob de wortels, snijd in de lengte door en snijd in halve maantjes.
- Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de kippenpoten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
- Veeg de pan met wat keukenpapier schoon, doe er opnieuw een scheut olie en fruit de ui en knoflook even aan. Doe 2/3 van de tomaten erbij en laat 5 min. sudderen. Voeg alle kruiden en een snuf peper en zout toe en laat weer 5 min. sudderen. Voeg 100 ml. water toe, neem de pan even van het vuur en mix met de staafmixer de saus glad. Zet de pan weer op het vuur.
- Leg de kip in de pan en duw onder de saus. Als de saus borrelt, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 45 min. stoven.
- Kook intussen in een aparte pan de aardappelblokjes in 15 min. beetgaar.
- Doe de aardappelen, gesneden wortel en restant tomaten in de stoof en laat nog eens 15 min. stoven. Check tussendoor, wordt ie te droog voeg dan wat water toe.
- Serveer de stoof in een diep bord of kom en bestrooi met verse koriander of peterselie.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!