• NIEUW
  • Marokkaanse stoof

    Marokkaanse stoof

    Goed eten én een huis dat heerlijk ruikt. Dit kruidige gerecht laat je lekker pruttelen op het vuur. 

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    15 minuten voorbereidingstijd
    90 minuten stoven 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    250 gr. wortels, geschild en in halve maantjes gesneden
    500 gr. tomaat in grove stukken
    2-3 kippenpoten

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 teentje knoflook, gehakt 
    1 ui, in stukjes gesneden
    1 tl. kurkuma
    1 el. korianderpoeder
    1 tl. chilipoeder
    1 tl. kaneel
    1 el. kummel
    zout en peper (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de kippenpoten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
    • Veeg de pan met wat keukenpapier schoon, doe er opnieuw een scheut olie en fruit de ui en knoflook even aan. Doe 2/3 van de tomaten erbij en laat 5 min. sudderen. Voeg alle kruiden en een snuf peper en zout toe en laat weer 5 min. sudderen. Voeg 100 ml. water toe, neem de pan even van het vuur en mix met de staafmixer de saus glad. Zet de pan weer op het vuur. 
    • Leg de kip in de pan en duw onder de saus. Als de saus borrelt, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 45 min. stoven.
    • Kook intussen de aardappelblokjes in een apart pannetje in 15 min. beetgaar. Doe ze bij de stoof samen met de wortelen en de overgebleven tomaten en laat nog eens 15 min. stoven.
    • Serveer de stoof in een diep bord of kom en bestrooi met verse koriander of peterselie. 

    Tip: Als de stoof te droog wordt kun je wat water toevoegen. Is de stoof te dun, haal dan de deksel van het vuur en laat nog even inkoken. De aardappel bind de saus ook nog een beetje, dus hou daar rekening mee.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief