• NIEUW
  • Marokkaanse stoof
    15-02-2021

    Marokkaanse stoof

    Goed eten én een huis dat heerlijk ruikt. Dit kruidige gerecht laat je lekker pruttelen op het vuur.

     
    2 personen
    bereiden 15 minuten
    stoven 90 minuten
       
    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. vastkokende aardappelen
    250 gr. wortels
    500 gr. tomaat in grove stukken
    2-3 kippenpoten
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 teentje knoflook, gehakt 
    1 ui, in stukjes gesneden
    1 tl. kurkuma
    1 el. korianderpoeder
    1 tl. chilipoeder
    1 tl. kaneel
    1 el. kummel
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Schil de aardappels en snijd in blokjes.
    • Schrob de wortels, snijd in de lengte door en snijd in halve maantjes.
    • Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de kippenpoten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
    • Veeg de pan met wat keukenpapier schoon, doe er opnieuw een scheut olie en fruit de ui en knoflook even aan. Doe 2/3 van de tomaten erbij en laat 5 min. sudderen. Voeg alle kruiden en een snuf peper en zout toe en laat weer 5 min. sudderen. Voeg 100 ml. water toe, neem de pan even van het vuur en mix met de staafmixer de saus glad. Zet de pan weer op het vuur. 
    • Leg de kip in de pan en duw onder de saus. Als de saus borrelt, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 45 min. stoven.
    • Kook intussen in een aparte pan de aardappelblokjes in 15 min. beetgaar.
    • Doe de aardappelen, gesneden wortel en restant tomaten in de stoof en laat nog eens 15 min. stoven. Check tussendoor, wordt ie te droog voeg dan wat water toe.
    • Serveer de stoof in een diep bord of kom en bestrooi met verse koriander of peterselie. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.