• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Mexicaanse burger

    Mexicaanse burger

    Een veganistische burger om je vingers bij af te likken! Belangrijk: vergeet niet de kidneybonen de dag ervoor in de week te zetten.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    1 nacht bonen weken
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 mais molenbollen
    130 gr. rode kidney bonen, overnacht geweekt
    150 gr. tomaten
    100 gr. sla, gewassen
    1 bakje cress of een handje koriander

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    50 gr. havervlokken 
    specerijen: 1 tl. komijn, 1/2 tl. chilipoeder, 1/2 tl. gerookte paprika
    1 teen knoflook, geperst
    1 rode ui, gesnipperd
    olijfolie
    (vegan) mayonaise 
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Haal de bonen uit de week en kook ze in 45 min. gaar, giet af en laat uitlekken.
    • Doe de havervlokken, de bonen, knoflook, de helft van de ui, specerijen en 2 el. olie en 2 el. water in een keukenmachine en pulseer tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Maak ballen van het deeg en vorm er daarna burgers van. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
    • Snijd de tomaten in hele kleine blokjes, meng een halve gesnipperde ui en 1 el. olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden en besmeer de onderkant met mayonaise, zet even apart.
    • Neem een koekenpan en verhit ruim olie in de pan. Haal de burgers uit de koelkast en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur, in ongeveer 7 min. Draai de burgers voorzichtig met behulp van een spatel om, zodat ze niet uit elkaar vallen. 
    • Bouw de burger op: eerst een laagje sla, dan de burger, gevolgd door de salsa en tot slot de cress. Serveer eventueel met een salade, geroosterde maiskolf of aardappeltjes uit de oven.  

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief