• NIEUW
  • Mexicaanse burger
    03-03-2021

    Mexicaanse burger

    Een veganistische burger om je vingers bij af te likken!

     

    4 personen
    bereiden 30 minuten
    opstijven 45 minuten
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    4 mais molenbollen
    400 gr. rode kidney bonen
    200 gr. tomaten
    100 gr. sla
    1 bakje cress of een handje koriander
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 teentje knoflook
    1 ui
    60 gr. havervlokken 
    4 el. bloem
    1 tl. komijn
    1/2 tl. chilipoeder
    1/2 tl. gerookte paprika
    olijfolie
    (vegan) mayonaise 
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Laat de bonen uitlekken. 
    • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
    • Fruit de ui aan en voeg dan de knoflook en specerijen toe, fruit nog 2 minuten.
    • Doe dan de bonen, havervlokken, het uimengsel en 2 el. olie in een keukenmachine en pulseer tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Maak je handen een beetje nat en vorm 4 burgers van het deeg. Leg ze 45 min. in de koelkast om op te stijven.
    • Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Meng de tomaat met kres of kruiden en 1 el. olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
    • Was de sla.
    • Neem een koekenpan en verhit ruim olie in de pan. Haal de burgers uit de koelkast en wentel ze door de bloem. Bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur, in ongeveer 7 min. Draai de burgers voorzichtig met behulp van een spatel om, zodat ze niet uit elkaar vallen. 
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden en besmeer de onderkant met mayonaise.
    • Bouw dan de burgers op, eerst een laagje sla, dan de burger en sluit af met de tomatensalsa.
    • Serveer eventueel met een geroosterde maiskolf of aardappeltjes uit de oven.  
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief