• NIEUW
  • Noodles met tempeh en sticky saus
    01-09-2021

    Noodles met tempeh en sticky saus

    Een eenvoudig maar smaakvol gerecht en snel klaar!

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 pakje tempeh, ontdooid
    1 paksoi (amsoi, snijbiet of spinazie)
    200-250 gr. noodles

    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 el. zoute sojasaus
    3 el. zoete chilisaus
    1,5 el. suiker
    1 teen knoflook
    zonnebloemolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Snijd de stengels los van de paksoi en was goed. Snij in dunne reepjes.
    • Snijd de tempeh 1 keer doormidden en vervolgens in plakjes.
    • Maak de sticky saus door de sojasaus, chilisaus, suiker op laag vuur te verwarmen tot de suiker is opgelost. Pers dan de knoflook erin uit en roer door.
    • Bak de tempeh in ruim zonnebloemolie lichtbruin. Roer de helft van de sticky saus erdoor en bak even mee. Haal de tempeh uit de pan en zet apart.
    • Veeg de pan schoon, voeg wat olie toe en roerbak de paksoi tot deze is geslonken. Voeg de andere helft van de sticky saus toe en bak even mee.
    • Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken in een vergiet.
    • Schep de noodles op de borden, verdeel de paksoi en de tempeh erover.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.