• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Omelet met amsoi

    Omelet met amsoi

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    45 minuten

    Ingrediënten uit jouw keuken   
    4 eieren
    ±200 gr. amsoi, gewassen en in stukjes
    500 gr. aardappels, geschild en in blokjes van ±1 cm
    1 paprika, gewassen en in blokjes van ±1 cm
    1 ui, gehakt
    1/4 taugé

    Ingrediënten van jou
    olie om in te bakken
    2 tenen knoflook, geperst
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Neem een kom en breek de eieren erin. Kluts ze los, samen met de knoflook en wat peper en zout.
    • Neem een bakpan met een scheut olie en doe de aardappelblokjes erin. Bak op middelhoog vuur 20 min. en schep regelmatig om.  
    • Voeg de ui en de paprika toe en bak nog eens 5-10 min. Breng op smaak met peper en zout.
    • Maak intussen de omelet. Neem een bakpan waar een deksel op kan en doe er een ruime scheut olie in. Voeg de amsoi toe en roerbak ±5 min. tot het zacht is. Druk het vocht eruit en gooi dat weg. Doe het ei-mengsel erbij. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de omelet in ±20 min. gaar.
    • Check of de omelet gaar is en zorg dat de omelet los in de pan ligt. Leg een grote snijplank op de pan en draai de pan en plank in één beweging om, zodat de omelet in z'n geheel op de plank terecht komt. 
    • Geef ieder de helft van de omelet en leg er een handje (rauwe) taugé op. Serveer met de gebakken aardappeltjesmix en bestrooi eventueel met wat verse kruiden. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief