Benodigd: ovenschaal van 25 cm
Ingrediënten van Rechtstreex
1 kg. iets kruimige aardappels, geschild en in blokjes
± 600 gr. knolselderij
4 appels, in plakjes
100-150 gr geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
roomboter
gemalen peper en zout
En aan de slag!
Ingrediënten van Rechtstreex
1 kg. iets kruimige aardappels, geschild en in blokjes
± 600 gr. knolselderij
4 appels, in plakjes
100-150 gr geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
roomboter
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
- Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook de aardappels en de knolselderij samen in 1 pan in 20-25 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan, voeg een goede klont roomboter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd in plakjes.
- Schep de puree in een kleine ovenschaal. Verdeel de plakjes appel over de ovenschaal en bestrooi daarna met kaas. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15 min. tot de kaas goed gesmolten is.
- Serveer eventueel met een frisse salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!