• NIEUW
  • Ovenschotel knolselderij, appel en kaas

    Ovenschotel knolselderij, appel en kaas

     

    4 personen
    voorbereiden 30 minuten
    oven 15 minuten
       

     

    Benodigd: ovenschaal van 25 cm

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 kg. iets kruimige aardappels, geschild en in blokjes
    ± 600 gr. knolselderij
    4 appels, in plakjes 
    100-150 gr geraspte kaas 

    Ingrediënten uit jouw keuken
    roomboter
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
    • Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook de aardappels en de knolselderij samen in 1 pan in 20-25 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan, voeg een goede klont roomboter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout. 
    • Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd in plakjes.
    • Schep de puree in een kleine ovenschaal. Verdeel de plakjes appel over de ovenschaal en bestrooi daarna met kaas. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15 min. tot de kaas goed gesmolten is.
    • Serveer eventueel met een frisse salade.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Gert van Herk
    Rhoon
    Knolselderij
    2.07
    stuk (400-800 gram)
    Ovenschotel knolselderij, appel en kaas
    Vegetarisch
    9.83
    (4p)
    BIO
    Hans Rozendaal
    Strijen
    Knolselderij
    Biologisch
    2.57
    stuk (700-1300 gram)
    Fruithandel van Os
    Papendrecht
    B-keuze appels
    1.48
    kilo (+/- 6 stuks)
    De Twee Hoeven
    Haastrecht
    Geraspte kaas - jong belegen
    Verpakt in plastic
    3.50
    zakje (150 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief