• NIEUW
  • Pompoenslierten op zuur

    Pompoenslierten op zuur

    Lekker en feestelijk bij een herfst- of wintermaaltijd, borrelplank of door een salade.

     

    hoeveelheid 1,5 liter
    bereiden 20 minuten
       
       

     

    Benodigd
    weckpot totaal 1,5 ltr.
     
    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 oranje pompoen van ± 1 kg
    1 rode peper
    3 laurierbladeren

    Ingrediënten uit jouw keuken
    700 ml. water
    200 gr. suiker
    700 ml. witte wijnazijn
    4 steranijs
    1 el. zout
    1 el. zwarte peperkorrels

    En aan de slag!  
    • Snijd de pompoen in twee delen en verwijder de pitten. Snijd er met een kaasschaaf of mandoline slierten van.
    • Snijd de peper over de lengte door.
    • Houd de pompoen even apart en doe de overige ingrediënten in een grote pan, breng het geheel aan de kook. Meng de pompoenslierten erdoor en laat 3 min. zachtjes koken.
    • Doe de pompoen en het vocht samen in een weckpot en zet de pot op z'n kop. De pot trek dan vacuüm. Laat zo afkoelen.
    Houdbaarheid
    De pompoen op zuur is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast. 
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief