Benodigd
weckpot totaal 1,5 ltr.
Ingrediënten Rechtstreex
1 oranje pompoen van ± 1 kg
1 rode peper
3 laurierbladeren
Ingrediënten uit jouw keuken
700 ml. water
200 gr. suiker
700 ml. witte wijnazijn
4 steranijs
1 el. zout
1 el. zwarte peperkorrels
En aan de slag!
1 oranje pompoen van ± 1 kg
1 rode peper
3 laurierbladeren
Ingrediënten uit jouw keuken
700 ml. water
200 gr. suiker
700 ml. witte wijnazijn
4 steranijs
1 el. zout
1 el. zwarte peperkorrels
En aan de slag!
-
Snijd de pompoen in twee delen en verwijder de pitten. Snijd er met een kaasschaaf of mandoline slierten van.
-
Snijd de peper over de lengte door.
-
Houd de pompoen even apart en doe de overige ingrediënten in een grote pan, breng het geheel aan de kook. Meng de pompoenslierten erdoor en laat 3 min. zachtjes koken.
-
Doe de pompoen en het vocht samen in een weckpot en zet de pot op z'n kop. De pot trek dan vacuüm. Laat zo afkoelen.
Houdbaarheid
De pompoen op zuur is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast.
De pompoen op zuur is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!