Deze rijke saus combineert specifiek heel goed bij gegrilde of geroosterde witte groenten.
Ingrediënten van Rechtstreex
2-3 paprika
Ingrediënten uit jouw keuken
40 gr. oud brood (±2 boterhammen)
50 gr. amandelen
40 gr. oud brood (±2 boterhammen)
50 gr. amandelen
1 teen knoflook
1 el. gerookt paprikapoeder
1 el. gerookt paprikapoeder
2 el. rode wijnazijn
extra vierge olijfolie
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 225 graden.
-
Leg de paprika´s er in z´n geheel in, besprenkel met wat olie en zout. Rooster 15 minuten.
-
Laat ze een beetje afkoelen en trek dan het zwarte velletje eraf, verwijder de pitten.
-
Rooster de amandelen in een droge pan 4 minuten, blijf de pan af en toe even schudden.
-
Doe alle ingrediënten in een hakmolen en pulseer tot een homogene massa. Voeg op het laatst een scheut olijfolie toe. Mix niet helemaal glad er mag nog wat structuur in de saus zitten.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!