• NIEUW
  • Romesco saus
    07-06-2024

    Romesco saus

     

    4 personen

    bereiden 15 minuten
       
       

    Deze rijke saus combineert specifiek heel goed bij gegrilde of geroosterde witte groenten.

    Ingrediënten van Rechtstreex
    2-3 paprika
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    40 gr. oud brood (±2 boterhammen)
    50 gr. amandelen
    1 teen knoflook
    1 el. gerookt paprikapoeder
    2 el. rode wijnazijn
    extra vierge olijfolie
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag!
    • Verwarm de oven voor op 225 graden.
    • Leg de paprika´s er in z´n geheel in, besprenkel met wat olie en zout. Rooster 15 minuten.
    • Laat ze een beetje afkoelen en trek dan het zwarte velletje eraf, verwijder de pitten.
    • Rooster de amandelen in een droge pan 4 minuten, blijf de pan af en toe even schudden.
    • Doe alle ingrediënten in een hakmolen en pulseer tot een homogene massa. Voeg op het laatst een scheut olijfolie toe. Mix niet helemaal glad er mag nog wat structuur in de saus zitten.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.