Mojo saus komt oorspronkelijk van de Canarische eilanden en is er in een rode en groene variant. Daar wordt de saus geserveerd bij gekookte krieltjes met een dun laagje zout erop. Maar bij groente, vlees of brood is de saus ook heerlijk.
Benodigd mixer en mengbeker
Ingrediënten van Rechtstreex
2 rode paprika
2 rode peper
3 tenen knoflook
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. komijnpoeder
1 el. gerookte paprikapoeder
snufje cayennepeper
1 el. rode wijn azijn
4 el. olijfolie
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Snijd de pepers in de lengte door en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in grove stukken.
-
Maak de paprika schoon en snijd deze ook in grove stukken.
-
Doe nu alle ingredienten in de mengbeker en mix tot een gladde saus.
Tip: Wil je niet de pittigheid maar wel de smaak van peper? Kook de pepers vooraf 2-3 minuten, dat haalt de pit eruit.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!