PRODUCT FILTER

Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Foodredacteur Pien: "Deze traditionele tortilla leerde ik maken van mijn Spaanse vriendin Ane. Het geheim: eenvoud, geduld en veel olijfolie."

Aantal personen
2-4 personen 

Bereiden 
60 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr. vaste aardappels, geschild en in schijfjes
6 eieren
veldkers, rucola of platte peterselie, gewassen en grof gehakt
sla, gewassen
3 tomaten

Ingrediënten uit jouw keuken 
1 witte ui in stukjes gesneden
200 ml. olijfolie om in te bakken. Deze hoeveelheid is nodig om ervoor te zorgen dat de tortilla niet aanbakt. 
1 el. rode wijn azijn
2 el. extra vierge olijfolie voor de dressing
zout en peper (liefst uit de molen)

En aan de slag!  
• Neem een braadpan en verhit hierin 200 ml. olie. Doe de aardappels en ui erbij en bak gedurende 25 min. op laag vuur, schep regelmatig om. 
• Breek de eieren in een kom en kluts goed los, voeg peper en zout toe. Schep de aardappel en ui met een spatel uit de pan en meng door het eimengsel.
• Controleer of de olie nog schoon is vervang deze eventueel voor schone. Stort het eimengsel terug in de pan. Zet het vuur laag en laat 15 min. garen. 
• Controleer of het ei aan de bovenkant gestold is. Zo niet, dek de pan even af met een deksel en laat nog wat langer op het vuur staan.
• Draai de tortilla als volgt om. Giet de overtollige olie uit de pan. Neem een groot bord leg deze bovenop de omelet. Neem twee pannenlappen en draai het bord met pan en al om. Laat deze op de andere kant in de pan terug laten glijden. Laat nog ongeveer 8 min. aan deze kant garen. 
• Meng de veldkers of de platte peterselie met een scheutje extra vierge olijfolie en peper en zout en leg het kruidenmengsel op de tortilla.
• Maak een tomaatdressing. Snijd 1 tomaat in stukjes, doe samen met de azijn en olie in een hoge beker en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere 2 tomaten in plakjes en meng samen met de sla door de dressing. 
• Snijd de tortilla in stukken en serveer met de salade. 

Tip: Heb je nog tortilla over? Eet het koud op een broodje zoals ze in Spanje doen, of snijd in stukjes om van te genieten als tapa bij de borrel. Invriezen is af te raden.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Spaanse tortilla

€ 9.96
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief